Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIK och VH möts i säsongens första match – så är läget i lagen

Västerviksbacken Hugo Gabrielson är långtidsskadad och det kommer dröja innan han är tillbaka i spel. Foto: Bildbyrån

VIK och VH möts i säsongens första match – så är läget i lagen

Hockeysäsongen står för dörren. I kväll möter Vimmerby Hockey och Västerviks IK varandra i säsongens första träningsmatch.
– Det ska bli kul att se alla nya killar som har kommit in och alla spelare som vi har valt att behålla, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson.

Annons:

På måndagskvällen släpps pucken i säsongens första träningsmatch för såväl Västerviks IK som Vimmerby Hockey. Båda lagens tränare, Martin Gudmundsson i Västervik och Hampus Sylvegård i Vimmerby, ser fram emot säsongsdebuten. 

– Nu drar vi igång på riktigt. Det gäller att försöka få killarna avslappnade och att de spelar med ryggraden än att åka runt och fundera en massa saker. Ofta finns det någon form av anspänning och nervositet när vi ska dra igång men förhoppningsvis ser vi lite struktur i spelet utan puck, framför allt i mittzon och egen zon, säger Martin Gudmundsson.

Var tror du att ni står nu när säsongen drar igång?

– Det är det som är den stora frågan. Hur långt har vi kommit och var står vi någonstans? Förhoppningsvis kan vi se lite linjer i det vi har övat på under tolv ispass. Vi ligger i väldigt hård träning så vissa är piggare och vissa är lite mer segstartade. Det får man ha lite överseende med. Vimmerby kommer nog hit med huggtänder och vara tokladdade så det blir en perfekt genomkörare, säger Gudmundsson.

Västervik har några platser kvar att fylla inför säsongsstarten. 

– Vi känner oss nöjda och trygga med målvakts- och backsidan. Vi är fortfarande på jakt efter en center och en forward så det jobbar vi aktivt med för att bli spetsigare än vad vi är just nu. Förhoppningsvis kan vi hitta en i augusti månad och en i början eller mitten av september. 

VH har fyra ispass i benen

Vimmerbys nye huvudtränare Hampus Sylvegård är nöjd med de två första veckorna i sin nya klubb. 

– Jag har sett killarna på träning men det är en annan sak att se dem i match. Jag vill se hur spelarna beter sig och vi måste vara ödmjuka och fatta att vi knappt varit på is. Jag vill se tendenserna i egen zon och det är det vi pratar väldigt mycket om med hur vi ska agera och bete oss. Jag vill se att vi försöker göra rätt, det är vad vi vill se så här i början av säsongen, säger Sylvegård. 

Vad känner du kring laget som du har till ditt förfogande?

– Grabbarna är hungriga och kommer hit med ett leende på läpparna, har stora öron, vill ta steg och har kört på bra på fysen. Hittills har jag bara en positiv känsla. Vi har kört fys i två veckor och gick på is i fredags så vi har haft fyra pass under helgen. 

Gabrielson är långtidsskadad

Vimmerby har samtliga spelare tillgängliga till kvällens match. Alla VIK-spelare är tillgängliga förutom långtidsskadade backen Hugo Gabrielson och Alexander Hilmerson, som har problem med sitt knä efter sommarens operation.

– Hugo opererade axeln i juni och vi beräknar att han ska kunna vara tillbaka i spel någonstans i slutet på november. Alexander vilar som en ren säkerhetsåtgärd så vi plockar upp junioren Carl-Henrik Edwardsson. 

Efter kvällens match fortsätter Västervik med dubbla pass tisdag, onsdag och torsdag och rullar därefter ner till Danmark för dubbla träningsmatcher. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: