Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
SÄKRAD KVALPLATS FÖR WIBK EFTER SEGER:

Philip Svahn gjorde 2+1 för WIBK. Foto: Arkivbild

SÄKRAD KVALPLATS FÖR WIBK EFTER SEGER: "RIKTIGT SKÖNT"

Westerviks IBK har säkrat en kvalplats uppåt efter seger hemma mot Bankeryd med 8-5. Nu kan laget spela avslappnat i de två sista omgångarna.
– Det känns riktigt skönt, säger tränaren Christopher Malmberg.

Annons:

Det blir kval till division 2 för Westerviks IBK. Det står klart efter 8-5-segern mot Bankeryd på söndagen. 

– Det känns riktigt skönt att den är säkrad nu. Det är två omgångar kvar, men där kan vi spela lite mer avslappnat eftersom vi redan har playoffplatsen. Nu blir det krig mot Forserum om förstaplatsen, vi är på samma poäng, så vi får se vem som tar hand om den, säger tränaren Christopher Malmberg.

Både ettan och tvåan får spela kval till division 2. 

– Det är ingen jättestor skillnad, men kommer man etta får man möta tvåan i den andra serien och vice versa. Det är ändå något att ha som mål. 

"Krigarmatch"

Malmberg var mycket nöjd med WIBK:s insats i segermatchen.

– Det var en krigarmatch, Bankeryd är inget lätt lag att möta. De stod upp bra, men det drog iväg lite på slutet. Jag är väldigt nöjd, grabbarna gör det stabilt i 60 minuter. Vi har en liten dipp i början av andra, men då hade vi rätt mycket boxplay och då var det svårt att komma igång igen sen. Grabbarna kom i otakt, men sedan kom vi igång. Vi har matchen hela tiden i tredje perioden. 

Samtliga spelare fick beröm.

– Efter förlusten senast var grabbarna väldigt hungriga på revansch, så vi gör faktiskt vår bästa match på länge. Det var riktigt kul att se. 

Fakta

Poäng WIBK: Philip Svahn (2+1), Ossian Thorsson (2+0), Albin Liffner (1+1), Mathias Svensson (1+0), Marcus Sandberg (1+0), Petter Gustavsson (1+0), Tim Karlsson (0+2), Jesper Ahnfelt (0+1), Oscar Carlsson Schaden (0+1). 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: