Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Blytung seger för WIBK i seriefinalen:

Philip Svahn gjorde 1+2 i segermatchen. Foto: Arkivbild

Blytung seger för WIBK i seriefinalen: "Märks vilket lag vi är"

Westerviks IBK var revanschsuget efter förlusten mot Tranås. Det fick Forserums IF erfara. Hemmalaget vann med 8-6 i seriefinalen.
– Det märks vilket lag vi är, säger tränaren Christopher Malmberg.

Annons:

Det var lite av en nyckelmatch som utspelades mellan Westerviks IBK och Forserums IF på söndagen. Inför omgången ledde Forserum tabellen på målskillnad.

Nu efter seriefinalen leder WIBK serien med tre poäng.

– Det var viktigt att komma igång igen efter att vi tappade viktiga poäng i förra omgången och främst mot det här motståndet. Vi tryckte på det innan, eftersom Tranås tappade poäng i fredags, var det en sexpoängsmatch. Det var riktigt skönt att ta hem den här segern, säger Christopher Malmberg.

Seriefinalen var jämn hela vägen, även om WIBK hela tiden var i förarsätet. 

– Det svängde fram och tillbaka och Forserum är väldigt duktiga. Det blev mycket försvar från vår sida och sedan var vi noga med att ta vara på de lägen vi fick. Vi var i ledning matchen igenom och de kändes lite pressade. Det skapade öppningar för oss.

"Mycket täckta skott"

Westervik ledde med 5-4 inför den tredje perioden och när Philip Svahn gjorde 8-5 såg saken ut att vara klar. Forserum reducerade till 8-6, men WIBK tog tre blytunga poäng inför slutdelen av säsongen.

– Det är sju matcher kvar och vi har fem av dem hemma. Det utgångsläget ger oss en favör och om vi gör jobbet och det vi ska, så ser det bra ut. Vi har allt i egna händer och hemmaplansfördelen kan bli viktig.

Målvakten Jesper Ahnfeldt är halvskadad men gjorde ändå en stark insats. 

– Vi får se hur han mår i veckan, det kan nog bli sämre. 

Annars fick Mathias Svensson också beröm. 

– Men i det stora hela ska samtliga ha plus. Vi rullade på tre femmor och alla 15 utespelare gör jobbet. Vi fick inrikta oss mycket på försvarsspel och det blev många täckta skott. Det märks vilket lag vi är i såna här matcher. 

Poäng WIBK: David Samuelsson (2+1), Mathias Svensson (2+0), Philip Svahn (1+2), Christoffer Pettersson (1+1), Tim Karlsson (1+0), Albin Liffner (1+0), Victor Bohlin (0+1), Oscar Bastman (0+1), Petter Gustavsson (0+1). 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: