Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Hårt emot för WIBK - men ny seger i kväll

WIBK fick jubla efter en ny seger i innebandytrean i kväll - men det krävdes en mäktig vändning för att fixa tre pinnar. Arkivbild. Foto: Ossian Mathiasson

Serieledaren i innebandytrean, Westerviks IBK, tog ikväll ännu en seger. Med det satt långt inne mot tabellfemman Fliseryds IBK.

Annons:

Westerviks IBK ångar på i innebandyns division 3. Efter hemmasegern mot Fliseryd på fredagskvällen toppar Westervik tabellen på 33 poäng efter 13 omgångar, tre poäng före Forserum, och nio poäng före trean IBF Tranås under strecket. WIBK har dock en match mindre spelad än Tranås.

Mäktig vändning

I kvällens hemmamatch mot Fliseryd fick laget en tung start. Det tog bara en dryg minut innan man låg under, och efter halva matchen ledde gästerna med hela 3-0. Dittills var det inte mycket som stämde för hemmalaget och spelet man presterade var tempofattigt och uddlöst.

Men då påbörjade WIBK sin mäktiga vändning.

På drygt tio minuter i slutet av den första perioden och inledningen av den andra gjorde Westervik fem mål, och vände på matchen.

Missade straff

Fliseryd reducerade till 5-4 med sju minuter kvar att spela, men närmare än så kom inte gästerna – trots att man fick möjlighet att spela i numerärt överläge strax efter målet, då Mathias Svensson utvisades två minuter för fördröjande av spelet.

I slutminuten kostade WIBK:s David Samuelsson sedan på sig att missa en straff.

5-4 blev slutresultatet och tre friska poäng in på serieledarnas konto.

Westerviks mål gjordes av Mathias Svensson 2, Marcus Sandberg 2 och Oscar Bastman.

Härnäst väntar IBF Tranås på bortaplan nästa fredag för WIBK.