Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
WIBK upp i ensam serieledning:

Petter Gustavsson imponerade när Westervik klev upp i ensam serieledning. Foto: Ossian Mathiasson

WIBK upp i ensam serieledning: "Riktigt bra som lag"

Westerviks IBK:s positiva form fortsätter vara intakt. I och med 9–7-segern mot Tenhult kliver nu WIBK upp i ensam serieledning i division 3. 
– Det smakar riktigt gött, säger tränaren Christopher Malmberg. 

Annons:

Westerviks IBK åkte till Tenhult i jakt på tre poäng och serieledning. Efter 60 minuters spel hade de klarat av jobbet utan att glänsa. 

9–7 mot ett svårspelat mittenlag och Westervik tog klivet förbi Forserum, som föll mot Tranås på fredagskvällen, och är ny serieledare efter halva serien. 

– Efter Forserums förlust så visste vi att vi skulle vara ensam serieledare om vi gör det vi ska mot Tenhult, säger Christopher Malmberg. 

"Håller oss till det vi ska göra"

WIBK och Tenhult följdes hela tiden åt i målväg fram till mitten av andra perioden där WIBK gjorde ett ryck från 3–3 till 7–3 en bit in i tredje perioden. Tenhult gav matchen spänning genom att komma ifatt till 8–7 med drygt en minut kvar på matchklockan. Westervik lyckades ändå hålla ut och vinna med 9–7 efter att Petter Gustavsson avslutat målskyttet. 

– Vi håller oss till det vi ska göra och gör det vi ska göra i uppställt försvar. Vi blev lite passiva i slutet och släppte in dem på ett onödigt sätt. På det stora hela så hade vi kontroll på det men de är svåra och kompakta framför egen kasse. Det var inte en av våra bättre insatser. Vi kom inte upp i farten som vi vill ha, det var ändå skönt att det gick vägen, säger Malmberg.

Tremålsskytten hyllades

Halva serien är numera spelad och serieledaren Westervik ligger tre poäng före tvåan Forserum och sex poäng före Tranås respektive Bankeryd.

Hur jobbar ni vidare för att hålla i den goda formen?

– Det är bara att ta vecka för vecka och match för match. Nu börjar serien om med Husqvarna borta på lördag. Det är bara att ladda för den uppgiften. Vi har mött alla lag och fått lite bättre koll på motståndarna.

Hur bra är ni i jämförelse med övriga lag?

– Jag skulle säga att vi är riktigt bra som lag och enhet. Vi har mött lag som har betydligt fler spelskickliga spelare men vi är väldigt bra tillsammans. Grabbarna vet sina roller. 

I ett starkt Westervik stack högerforwarden Petter Gustavsson, som gjorde mål i dag, ut. Han har, enligt Malmberg, svarat för flera starka prestationer på sistone.

Fakta

Poäng, WIBK: Petter Gustavsson 3+0, Philip Svahn 2+1, Andreas Rundberg 0+2, Christoffer Pettersson 2+0, David Samuelsson 1+1, Victor Bohlin 1+0, Mathias Svensson 0+1 och Oscar Carlsson Schaden 0+1. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: