Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tidigt underläge blev ointagligt för WIBK

Westerviks IBK hamnade i ett tidigt underläge mot Craftstaden B som de inte klarade av att vända. Foto: Pixabay

Tidigt underläge blev ointagligt för WIBK

0–4-underläge efter knappt tio minuter. Den svaga starten blev Westerviks IBK:s fall i bortamatchen mot Craftstadens IBK B.
– Det var inte så mycket att ropa hej om, säger tränaren Peter Johansson.  

Annons:

Westervik hängde inte riktigt med i svängarna när Craftstaden satsade full fart framåt och gick ifrån till en 4–0-ledning efter knappt tio minuter.

– Vi förlorade matchen i första perioden. Det var flera slarviga rensningar framför egen målvakt i egen zon som vi inte fick bort. Vid två eller tre mål var det precis att bollen gick över mållinjen, säger Peter Johansson.

Tre mål av Stenborg

Även om WIBK spelade upp sig och höll målmässigt jämna steg med motståndet blev det inga poäng i Oskarshamns sporthall. Craftstadens reserver vann med betryggande 9–5. 

– Tjejerna repade bra mod och fick till det. Vi gjorde ändringar i vårt spel som gjorde att vi tryckte på och chansade mer. Det gjorde att de fick två kontringsmål för att vi tryckte på, säger Johansson. 

Rutinerade Emma Stenborg, som gjorde comeback efter en månads skadefrånvaro, imponerade med tre mål. Annie Magnusson och Emilia Ilhammar noterades för varsitt mål. 

WIBK har efter den starka säsongsöppningen med flera segrar nu förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

– På fyra matcher har vi släppt in 37 baklängesmål, det är inget bra facit. Det är jobbigt om man ska vinna matcher och bli tvingad till att göra tio mål. Vi får ta ledigheten till att få ordning på försvarsspelet, säger Johansson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: