Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VIBK behövde inte förta sig: ”Ett par nummer för stora”

Victor Wall gjorde två mål i Vimmerby IBK:s vinstmatch mot Westervik. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK behövde inte förta sig: ”Ett par nummer för stora”

Vimmerby IBK:s försäongsseger mot Westerviks IBK var en dag på jobbet. Segersiffrorna skrevs till 8–2.
– Det blev inte den kampen som jag hade hoppats på. Det blev ingen riktig värdemätare, säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Vimmerby IBK:s fina försäsong fortsätter med segrar och lyckade insatser även om kvällens försäsongsmatch mot division 3-laget Westerviks IBK blev en enkel sådan. 

– Det var en dag på jobbet. Jag hade en känsla av att Westervik skulle ha en större revanschlusta efter vårt tidigare möte men de var inte där med rätt inställning. Det blev en enkel match. Vi var ett par nummer för stora, säger Michael Elmér. 

VIBK vann med 8–2 i en relativt avslagen och tempofattig match där division 2-laget dominerade händelseförloppet från början till slut. 

– Sett över 60 minuter så händer det att man gör några individuella misstag och det får man räkna med. De utnyttjade två misstag som gav mål men i övrigt finns det en del som jag tar med mig. Mycket handlade om Wall (Victor) och Green (Jonatan) som hittade varandra och sågade sönder deras försvar, säger Elmér. 

Två tuffa matcher nästa helg

Kommande helg väntar två matcher mot division 1-motstånd för VIBK, Hovshaga borta på lördag och Sävsjö hemma på söndag. Veckan därpå ställs VIBK mot Ledberg och b-laget möter Mariannelund. 

– Det är verkligen ett tufft matchschema som vi har fram till premiären om tre veckor. Jag vet på ett ungefär hur förstafemman kommer se ut i premiären och nu gäller det att sätta ihop de andra femmorna. Vi har en bra stomme i förstafemman, säger Elmér. 

Både Victor Wall och Jonatan Green blev tvåmålsskyttar mot Westervik. Övriga mål gjordes av Mattias Zeilon, Viktor Nilsson, Oskar Snickars och Kevin Hultman. David Samuelsson nätade för Westervik. 

Beröm delades ut till tvåmålsskyttarna, John Pettersson för en god arbetsinsats och Oskar Snickar för hårt jobb i det tysta. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: