Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Idag invigs bollplan vid Skogshaga

Idag är det invigning för Västerviks första beachhandbollsbana. Rickard Meijer, tränare för flickor -07, ser fram emot det och är nöjd över att banan har kommit till.

Idag invigs bollplan vid Skogshaga

Västerviks nya beachhandbollsplan invigs idag.

Annons:

I januari påbörjades arbetet med den nya beachhandbollsplanen vid Skogshaga Idrottshall. Idén föddes då handbollslaget flickor -07 varit på träningshelg i Bankeryd.

- Flicklaget -07 hade bjudit in oss för att spela en hel lördag på deras beachhandbollsplan och på vägen hem tänkte vi att en sådan vill vi också ha, säger Rickard Meijer som är en av tre tränare för flicklaget i Västervik.

Alla i klubben jobbar ideellt och så blev det även med detta projekt. De sökte pengar från Tjustbygdens sparbanksstiftelse och kommunen sponsrade med marken.

- Vi presenterade att vi vill bidra till ett mer spontant idrottande. När vi inte tränar här är den här planen öppen för alla, säger han.

Enligt Rickard Meijer är det stor skillnad att träna på den sandiga banan jämfört med en vanlig handbollsplan.

- Det är riktigt tungt så man orkar inte alls lika länge.

Banan är byggd så att officiella tävlingar kan hållas där. Måtten och sandkvaliteten är godkända av Handbollsförbundet.

- Nu kanske det inte blir internationella tävlingar just här men i praktiken kan vi ha sådan här också, säger Rickard Meijer.

Idag klockan 10 är det invigning av Västerviks nya beachhandbollsplan och på plats kommer Lotti Jilsmo från Tjustbygdens sparbanksstiftelse att vara för att klippa bandet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: