Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Gothia Cup ställs in på grund av coronakrisen

Sommarens upplaga av Gothia Cup i Göteborg ställs in på grund av coronaviruset. Foto: Pixabay

Gothia Cup ställs in på grund av coronakrisen

Det blir inget Gothia Cup i sommar. Världens största ungdomsturnering i fotboll ställs in på grund av coronaviruset.
”Det här är de svåraste orden jag någonsin formulerat: Det blir inget Gothia Cup i år”, säger Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson i ett pressmeddelande. 

Annons:

Gothia Cup har beslutat att ställa in turneringen för första gången sedan starten 1975. Den rådande coronapandemin är orsaken. 

”I 45 år i rad har den tagit över Göteborg en vecka i juli och det är med stor sorg jag konstaterar att vi inte kommer att få uppleva det i sommar. Samtidigt är det ett av de enklaste besluten jag har varit med om att fatta. Vi känner en stor respekt för den pågående pandemin och hur den drabbar oss alla, världen över. Just nu måste allt fokus ligga på att begränsa smittspridningen och att skydda våra riskgrupper”, säger Dennis Andersson. 

Gothia Cup har fattat sitt beslut efter att ha pratat med Folkhälsomyndigheten och tagit del av rådande rekommendationer från svensk och internationell expertis. 

Alla anmälda lag kan välja om de vill flytta över anmälningsavgiften till nästa års turnering eller om de vill få anmälningsavgiften återbetald. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: