Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
HFK uddamålsvann mot Västerviks FF

Peter Jaldefelt och hans Hultsfreds FK besegrade Västerviks FF i lördagens match i Smålandscupen. Foto: Ossian Mathiasson

HFK uddamålsvann mot Västerviks FF

Hultsfreds FK besegrade Västerviks FF i lördagsförmiddagens match i Smålandscupen. HFK har nu stor chans att ta sig vidare från gruppspelet.

Annons:

Genom ett mål i den första halvleken, och två snabba i den andra, skaffade sig Hultsfreds FK ett starkt grepp om matchen (målskyttar Selma Hedenberg 2 och Amanda Hjort).

Men hemmalaget Västerviks FF gav inte upp. Genom två snabba mål av Sally Klein och Buene Gjana under de sista tio minuterna skapade man spänning.
– Ja, det blev lite onödigt spännande på slutet, menar Hultsfreds tränare Peter Jaldefeldt.

VFF inledde starkast

Inledningsvis var VFF det klart bättre laget. HFK ägde dock spelet i den andra halvleken.

Mikael Gunnarsson, ledare i Västerviks FF, berömde sitt lag för den första halvleken och matchens sista tio minuter.
– Bäst i vårt lag var Alva Andersson, en utespelare som fick göra sin andra match i mål, samt Nora Zühlke för sin första halvlek, säger han.
Kollegan i Hultsfred, Peter Jaldefeldt, gav beröm till Amanda Hjort, Stina Reinholdsson, Selma Hedenberg och Malin Rydén.

Chans för HFK

I och med Hultsfreds seger har man nu stor chans att ta sig vidare från gruppspelet – antingen som gruppetta eller som en av de sex bästa grupptvåorna. Västervik har fortfarande en liten chans till avancemang, men då krävs sannolik storseger i sista gruppspelsmatchen mot Frödinge/Brantestad SK.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: