Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Klart besked – IFK släpper inte forwarden: ”Det var total enighet”

Anton Westerberg kan sluta hoppas på en övergång till Västerviks FF. IFK Västervik tänker inte släppa honom. Foto: Ossian Mathiasson

Klart besked – IFK släpper inte forwarden: ”Det var total enighet”

Anton Westerberg vill byta klubb i Västerviksfotbollen – från IFK Västervik till Västerviks FF. Hans nuvarande klubb stoppar övergången. 
– Det är ju brist på respekt mot lagkamrater, tränare och förening, skriver IFK Västerviks ordförande Christian Jansson i ett sms till Dagens Västervik.

Annons:

Under gårdagen rapporterade Dagens Västervik om att IFK Västervik-forwarden Anton Westerberg har tröttnat på tillvaron i sin nuvarande klubb och vill ta ett steg upp i seriesystemet och ansluta till Västerviks FF:s division 3-trupp. 

IFK Västervik stoppar övergången och Christian Jansson, ordförande i IFK Västervik, motiverar i ett sms varför de väljer att inte låta Westerberg byta klubb. 

”IFK har haft ett möte med total enighet i styrelse och fotbollssektion att vi givetvis inte släpper en av våra bästa spelare utanför frimånaden. Det har vi haft en väldigt bra dialog med VFF:s sportansvarige Andreas Andersson om. Han och VFF är givetvis fullt medvetna om hur många VFF-spelare som senaste åren velat lämna VFF under säsongen men där VFF vägrat släppa spelaren utanför frimånaden utan att det hanterats via pressen. Givetvis har vi i IFK då haft respekt för VFF:s beslut eftersom de som oss inser det omöjliga med att släppa A-lagsspelare mitt under säsongen. Det är ju brist på respekt mot lagkamrater, tränare och förening. Anton, som alla andra spelare, har god kännedom om förutsättningarna och han har fått tydlig information från tränare om att han är varmt välkommen tillbaka till träning och spel med IFK för att under säsongen stötta sina lagkamrater och tillsammans med dem göra ännu en bra IFK-säsong”, skriver Christian Jansson i sitt sms till Dagens Västervik.

"Vi kan inte göra något"

Andreas Andersson, sportchef i Västerviks FF, respekterar IFK Västerviks beslut helt och hållet.

– Ja, absolut. Om de säger nej, så är det så. Bollen ligger hos dem och vi måste respektera deras beslut även om vi hade velat ha Anton (Westerberg) i vår trupp. Jag tycker också att alla klubbar måste respektera övergångsperioderna som finns och vi diskuterade faktiskt med Anton före den 15 december. Då var han inte speciellt intresserad av att gå till oss så jag tycker att övergångar ska ske under frimånaden. Det är därför den finns, annars tycker jag att föreningarna måste vara överens om en övergång. Vi kan inte göra något. Det vet Anton, IFK och VFF om. Jag förstår IFK som inte kan släppa spelare hur som helst, säger Andreas Andersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: