Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Inget division 4 för IFK – föll i slutomgången

Ergest Faskos IFK Västervik missade uppflyttning till division 4. Foto: Arkivbild

Inget division 4 för IFK – föll i slutomgången

IFK Västervik hade, likt grannklubben Tjust IF FF, chans på uppflyttning inför sista omgången. Men laget föll hemma mot Tingsryd United med 0-1.
– Det känns surt. Vi kom inte upp riktigt, säger spelande tränaren Ergest Fasko.

IFK Västervik föll klart i den första kvalomgången borta mot Smedby BoIK. Då såg läget mycket kärvt ut, men efter seger mot Football Primetime förra helgen fanns fortsatt chansen att avancera till division 4.

Då behövdes seger hemma mot Tingsryd United på lördagen. Gästerna gjorde 1-0 i första halvlek och kunde sedan hålla undan hela matchen ut. 

– Helt ärligt så känns det lite surt. Vi kom inte upp i nivå riktigt, men jag har ändå en väldigt bra känsla. Vi har gjort en jäkligt bra säsong, spelat fin fotboll och det har varit kul att se de här unga grabbarna. Jag har verkligen njutit, säger Ergest Fasko efter kvalets slut.

"Var stressade"

Ergest Fasko är förstås besviken över insatsen i den första matchen.

– Vi var stressade och vågade inte spela vår fotboll riktigt. I andra matchen körde vi vårt race och i dag var det också ett IFK som rullade boll och skapade lägen i första halvlek. I den andra backade Tingsryd hem och vi lyckades inte skapa så mycket på dem. 

Viss form av rutin saknades under kvalmatcherna, menar Fasko. 

– Vi har gjort det bra och jag hoppas att vi får behålla största delen av den här truppen. Jag är inte rädd, för vill några av dem gå någon annanstans så är det helt okej. Vi har otroligt många duktiga ungdomar här och de har verkligen gjort det jättebra. Det jag kommer titta lite efter är några spelare med lite mer rutin. Vi har förlorat lite för många dueller och inte riktigt räckt till i det spelet. I speciella matcher, som ett kvalspel, behöver man spelare som vinner dueller.

"Inget annat mål"

Klart är i alla fall att Fasko fortsätter.

– Ja, det är helt klart. Det är tidigt att säga nu, men vi har inget annat mål just nu.

Simon Holm, Edvin Ringenhag och Hassan Aydarus Abdi förtjänade beröm.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: