Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VÄSTERVIKS STYRKEBESKED – VÄNDE OCH VANN MOT RIVALEN

Västerviks IK vände 0–1 till 2–1 mot Vita Hästen. En av matchens bästa spelare var Marcus Westfält. Foto: Ossian Mathiasson

VÄSTERVIKS STYRKEBESKED – VÄNDE OCH VANN MOT RIVALEN

Västerviks IK tog sin tredje raka seger på försäsongen när man slog Vita Hästen med 2-1 på fredagskvällen.
– Vi krigar på bra i kedjan och har kul på isen, säger målskytten Anton Blomberg efteråt.

Annons:

Seger mot Tingsryd i första matchen, seger mot Väsby i onsdags och seger i kväll mot Vita Hästen. Västerviks IK har inlett försäsongen på ett mycket bra sätt. 

Hemma mot rivalen från Norrköping, Vita Hästen, var det gästerna som inledde lite bättre och hade mer puck inledningsvis, utan att det blev några rejält farliga chanser åt något håll. Trots att utvisningarna duggade tätt även i den här matchen, precis som mot Väsby. Det var även Vita Hästen som gjorde matchens första mål, när Marcus Fagerudd sköt från blålinjen i numerärt överläge. 

Mittperioden var aningen bättre från Västerviks sida, men man lyckades inte överlista NHL-meriterade Adam Werner som vaktade kassen för Vita Hästen. 

– Det märks att Hästen har spelat lite fler matcher än vi, jag tycker vi släppte in dem för mycket första fem minuterna, sen har vi ganska bra koll och nöter ner dem. Vi kom ut och kollade på lite för mycket, men vi kom in i matchen. Bra boxplay, bra powerplay där vi skapar mycket

Vände i sista perioden

I tredje perioden så fick VIK till sist hål på Werner. Marcus Westfält vann tekningen till Anton Blomberg som sköt direkt. Returen från Werner gick raka vägen tillbaka till Blomberg som nöp till igen och det var kvitterat. 

– Det var en bra tek av Westfält och Ilestedt screenar. Första tog på benskyddet och jag fick tillbaka pucken och bockade upp den, säger målskytten Blomberg. 

2-1 kom sju minuter senare, efter drygt åtta minuters spel. Marcus Westfält rundade Werners målbur och pucken letade sig fram till Fabian Ilestedt som tryckte in den. Det saknades inte lägen för fler mål, men målvakterna, Zacharias Skog i VIK och Werner i Vita Hästen, var riktigt på tårna båda två. 

– Det kändes bra idag, vi har kommit ihop som kedja (Blomberg-Westfält-Ilestedt) och tagit ett kliv till sen förra matchen. Det var lite tuffare idag, men vi jobbar på bra. Mycket utvisningar idag också, säger Blomberg. 

Är det svårt att anpassa sig till domarnivån?

– Ja, verkligen. Det känns som om det är olika från dag till dag nästan, men det är samma sak varje år. De är ganska hårda i början och släpper sen. Det är svårt för dem också med nya direktiv, svarar Blomberg. 

Assisterande tränaren Emil Georgsson gav plus till backen Michael Kapla och centern Marcus Westfält. Nästa match för Västerviks del är mot lokalrivalen Vimmerby nästa vecka.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: