Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Inga matcher på seniornivå ska spelas – barn- och ungdomsidrott undantas

Svenska fotbollförbundet följer Anders Tegnells råd med att Inga matcher inom seniorfotbollen kan spelas i nuläget. Foto: Pixabay

Inga matcher på seniornivå ska spelas – barn- och ungdomsidrott undantas

Både Folkhälsomyndigheten och Svenska fotbollförbundet har i dag kommit med uppdaterade rekommendationer om att inga fotbollsmatcher på seniornivå ska spelas tills vidare.

Annons:

Att alla typer av idrottsmatcher på seniornivå, både tävlings- eller träningsmatcher, ska stoppas var beskedet som Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten, gav på den dagliga presskonferensen.

”Man får spela matcher i barn- och ungdomsidrott, men barnen får såklart inte komma dit om de är sjuka. Då är vår bedömning att riskerna är väldigt små och fördelarna stora. Men seniora matcher får man vänta med tills läget blir betydligt lugnare än vad det är i dag”, säger Anders Tegnell under dagens presskonferens. 

Undantag för barn- och ungdomsidrott

Nu har även Svenska fotbollförbundet gått ur med rekommendationer som gör att de följer Folkhälsomyndighetens tydliga linje.  

”SDF (specialdistriktsförbunden) och föreningar ska följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter med allmänna råd som, med ikraftträdande den 17 april 2020, anger att matcher, träningsmatcher och tävlingar kan genomföras för barn och ungdomar födda 2002 och senare, medan man avråder från tävlings- och träningsmatcher för vuxna”, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida. 

Däremot ges det undantag för barn och ungdomar upp till och med 18 år att spela matcher, inklusive seriespel och cuper, under vissa förutsättningar. Det handlar om att friska symtomfria personer deltar i aktiviteterna, att det finns goda möjligheter att tvätta händerna och att trängsel mellan människor undviks. Arrangören ska också beakta förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 personer.  

Oklart hur länge matchförbudet gäller

Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand är glad över att Folkhälsomyndigheten har uppdaterat rekommendationer till idrotten. 

”Vi konstaterar att man gör skillnad på å ena sidan barn- och ungdomsfotboll och å andra seniorfotboll, och att det efter myndighetens förtydligande står klart att inga matcher inom seniorfotbollen kan spelas, varken tävlings- eller träningsmatcher. Vår rekommendation till distriktsförbunden är därför att verksamheten för barn och ungdomar bör genomföras, förutsatt att det sker i enlighet med Folkhälsomyndighetens råd”, säger Håkan Sjöstrand till fotbollförbundets hemsida. 

Det är oklart hur länge matchförbudet på seniornivå kommer gälla. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: