Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Vätternrundan ställs in: ”Ser inga möjligheter att gå vidare”

För första gången ställs Vätternrundan in och förklaringen är coronavirusets framfart. Foto: MostPhotos

Vätternrundan ställs in: ”Ser inga möjligheter att gå vidare”

Alla tänkbara alternativ har utretts. Nu har Vätternrundans ledning bestämt att årets upplaga av världens största cykelmotionslopp ställs in på grund av coronapandemin. 
”Det är ett tungt beslut. Men vi ser inga möjligheter att gå vidare och planera för ett arrangemang i nuläget”, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson i ett pressmeddelande. 

Annons:

Vätternrundan ingår i ”En svensk klassiker” tillsammans med Vasaloppet, Vansbrosimningen och Lidingöloppet och för de som är mitt uppe i genomförandet av det kommer Vätternrundan med beskedet att deltagarna kan räkna in nästa års lopp i sin klassiker.

"Osäkerheten är oerhört stor"

Vätternrundans styrelse beslutade på torsdagen att ställa in evenemanget och övriga lopp som ingår i Cykelveckan – med hänvisning till spridningen av coronaviruset. För första gången sedan starten 1966 ställs loppet in.

”Vi står inför en situation som ingen riktigt kan överblicka just nu. Osäkerheten är oerhört stor kring när livet kan börja återgå till det normala igen. I det läget har vi ett ansvar att ge besked om hur vi ser på vårt arrangemang. Vi ser att vi inte kan gå vidare och planera för Vätternrundan, som situationen ser ut. Det finns en kritisk tidpunkt för när vi måste fatta ett beslut och där är vi tyvärr nu”, säger Gunilla Brynell-Johansson i ett pressmeddelande. 

Halva startavgiften betalas tillbaka

En tänkbar möjlighet var att flytta loppen till senare under 2020 men det är, enligt styrelsen och ledningen, osäkert om det skulle gå att genomföra ett så stort arrangemang med många förberedelser. 

”Det är en av faktorerna som har gjort att vi har kommit fram till att vårt enda alternativ är att ställa in loppen. Våra deltagare och våra samarbetsparter har rätt att få ett besked, så att de vet vad de har att förhålla sig till”, säger Gunilla Brynell-Johansson.

Arrangören skriver att de kommer betala tillbaka halva anmälningsavgiften. 

"De 50 procent som vi behåller använder vi för att täcka våra redan uppkomna kostnader och driva organisationen för att kunna leverera förstklassiga arrangemang igen nästa år"

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: