Sök

Fint slut på 2019 för Tjust – tog ny storseger

Albin Wretman gjorde tre mål för Tjust när Åtvidaberg besegrades med 9-4. Foto: Ossian Mathiasson

Tjust Bandy fick en fin avslutning på 2019 efter 9-4 hemma mot Åtvidaberg under måndagskvällen. Bröderna Wretman, Albin och Oliver, var stor del i segern med sina tre mål vardera.

Över 400 personer såg Tjust ta en mycket bekväm seger. Hemmalaget fick en drömstart med två hörnmål fram till 2-0 under matchens elva minuter. Åtvidaberg kom tillbaka och både reducerade och kvitterade innan Tjust drog ifrån igen. I paus var ställningen 4-2.

I andra hängde bortalaget med fram till Tjust 6-4-mål efter en kvart. Sista halvtimmen hade hemmalaget full kontroll på motståndet och tog till slut en bekväm seger.

Värt att notera är att sex av nio hemmamål kom på fasta situationer; fyra hörnor, en straff och ett frislag.

Tre mål vardera

Hetast i hemmalaget var bröderna Wretman. Både Albin och Oliver gjorde tre mål vardera. Erik Skogh svarade för två mål och Viktor Gustavsson för ett.

Följande spelare noterades för assistpoäng: David Walfredsson (två), Hampus Ivarsson, Sebastian Nilsson, Simon Westerdahl och Nikita Veshchagin.

Tjust ligger fyra i tabellen, sex poäng efter ettan Jönköping.

Fotnot: DVV har sökt Tjusts tränaren Alexander Zinkevitch utan resultat.