Sök

Stark premiärseger på bortaplan för Tjust Bandy

Stanislav Klyushanov gjorde två av målen när Tjust Bandy besegrade Borgia i division 1-premiären. Foto: Ossian Mathiasson

Tjust Bandy fick en smakstart på säsongen när division 1 drog igång i helgen. På söndagen gästade man Norrköpingslaget Borgia, och det blev seger med 8-5.

Tjust Bandy från Gamleby fick bästa tänkbara start på division 1-säsongen. Och man fick också bästa tänkbara start på premiärmatchen borta mot Borgia inför 93 åskådare..

Redan i den femte spelminuten spräckte Albin Wretman nollan, framspelad av Denis In-Fa-Lin.

Ledning i paus

Hemmalaget kvitterade visserligen i den 13:e minuten på hörna, men sedan handlade det mycket om Tjust i den första halvleken. 5-2 i skott och 11-2 i hörnor speglade de första 45 minuterna ganska väl

1-2 gjorde Hampus Ivarsson på hörna bara några minuter efter Borgias kvittering, och 1-3 gjorde Stanislav Klyushanov ett par minuter innan halvtidsvila.

Dubbla utvisningar

Borgia öppnade den andra halvleken starkt och reducerade till 2-3 i den 49:e minuten.

När Tjust sedan strax därefter drog på sig två utvisningar inom loppet av 45 sekunder (Elias Lindström för sabotage och Erik Skogh för olämpligt uppträdande) var laget satt under press, men mitt i den lyckades man istället kontra in 2-4 – Aleksandr Sannikov, framspelad av Hampus Ivarsson.

Med mindre än 25 minuter kvar att spela drog Borgias Filip Johansson på sig tio minuters utvisning, och orsakade även en straff. Den satte Albin Wretman säkert till 2-5 och matchen kändes i hamn för smålänningarna.

Höll enkelt undan

Tjust släppte sedan aldrig Borgia i närheten, utan man kunde enkelt hålla undan och vinna med 8-5. Tusts tre sista mål gjordes av Stanislav Klyushanov, Albin Wretman och Hampus Ivarsson.

Hemmalagets 5-8 kom i den 92:a minuten.