Sök

Dramatik när Målilla tog skrällpoäng mot Tjust

Målilla Bandy tog en stark poäng i dagens annandagsderby mot Tjust efter ett sent kvitteringsmål. Foto: Ossian Mathiasson

Tjust var stora favoriter i dagens annandagsderby mot Målilla. Då svarade Målilla för en kanoninsats och knep en poäng efter att Dimitry Lazar satt en straff i 94:e minuten.

Tjust Bandy kom till matchen med ett stort självförtroende då de har gått fram mycket starkt och bara tappat en poäng under säsongsstarten. Målilla har vunnit tre av sex matcher och det stora favoritskapet vilade på verkligen på tränarens Thomas Franssons Tjusts axlar.

Målilla fick dock en ypperlig start på derbyt på Venhagsvallen och Dimitry Lazar satte 1–0 i den andra spelminuten med ett skott i krysset efter en fin soloåkning.

Saknade "X:et"

Tio minuter senare kvitterade Tjusts notoriske målskytt Albin Wretman till 1–1 på en hörna innan Målilla återtog ledningen i den 23:e minuten. Anatoly Suzdalev tog sig förbi på högerkanten och avlossade ett skott ur snäv vinkel som gick in i mål bakom målvakten Eetu Sviili.

Tjust, som saknade Stefan ”X:et” Erixon, vaskade fram ett par bra chanser som tvingade Joel Johansson till flera avgörande räddningar och det var likadant i upptakten av andra halvlek.

Målilla hade också en uppsjö med chanser som inte resulterade i några mål och Målillas 2–1-ledning var länge intakt.

Dramatisk avslutning

Men det blev ingen skrällseger utan Tjust gjorde två snabba hörnmål och vände på matchen till 3–2. Viktor Gustavsson gjorde 2–2 i minut 86 och Albin Wretman 3–2 två minuter senare.

I den fjärde tilläggsminuten fick Målilla en straff som Dimitry Lazar förvaltade på bästa sätt och räddade en viktig poäng för Målilla.