Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Wretman kan skjuta Tjust till Allsvenskan: ”Träffar oftast mål”

Albin Wretman är ett av flera starka nyförvärv i Tjust till den här säsongen. Foto: Tjust Bandy

Wretman kan skjuta Tjust till Allsvenskan: ”Träffar oftast mål”

Tjust Bandy har ett superlag på papperet. Frågan är om det räcker till först och främst serieseger i division 1 södra.
– Det är hela lagets och min personliga målsättning. Jag vill vara med och spela ett kval med Tjust, säger klassförvärvet och målspottaren Albin Wretman.

Annons:

Gamlebylaget har verkligen slagit på stora trumman inför den här säsongen. På nyförvärvssidan hittar vi bland annat skyttekungarna Semen Kartashov och Albin Wretman, som förra säsongen slutade etta och trea i seriens poängliga när de spelade i BK Bore och Åtvidabergs BK. Både Kartashov och Wretman gjorde över 50 poäng då.

Bland nyförvärven märks också klassmittfältaren Sebastian Nilsson och finske målvakten Eetu Sviili. Och inte blev Tjusts lag sämre när Stefan ”X:et” Erixon bestämde sig för en fortsättning nyligen.

Lämnade Åtvidaberg

Albin Wretman var kanske den största prestigevärvningen när han hämtades från rivalen Åtvidaberg, som också är hans moderklubb.

– Jag har varit i Åtvidaberg några år nu efter att jag kom tillbaka från bandygymnasiet i Nässjö och kände att jag behövde något nytt. När Tjust hörde av sig lät det intressant ganska tidigt. Åtvidaberg kommer inte att ha någon is på hemmaplan i år om det inte blir kallt och några spelare försvann. Då var det läge att byta, säger Albin Wretman.

Det är ett klubbyte som han inte ångrar.

– Det känns jättebra hittills, jag trivs kanonbra.

Bra skott

Albin Wretman har ett par riktigt starka säsonger bakom sig där han vräkt in poäng i division ett. Förra säsongen noterades han för 44 mål och sju målgivande passningar.

– Det har gått helt okej, tycker jag, men det kan alltid bli bättre.

Vad gör dig till en bra målskytt?

– Jag har lite känsla för var jag ska vara. Sen har jag ett okej skott och träffar oftast mål, det är den främsta egenskapen. Däremot är jag ingen jättespeedkula på skridskorna så jag åker inte ifrån så många. Jag behöver ha folk runtomkring mig som serverar bollarna och det har jag haft genom åren.

Känner du press på dig att leverera i Tjust?

– Jag har alltid krav på mig själv, även om det är en lagsport. Jag ska försöka göra mina mål. Samtidigt har vi en så fruktansvärt bra bredd i laget så jag är tveksam till att jag kommer göra 40 mål i år. 

Lyfter fram Finspång och Skirö

Tjust är en av de stora favoriterna i serien, men Gamlebylaget är inte ensamt om att se starkt ut på papperet.

– Serien är jättebra. Sen är hela lagets och min personliga målsättning att vinna serien. Jag vill vara med och spela ett kval med Tjust. Med det laget vi har ska vi absolut vara med om det till slutet.

Vilka lag ser du som de tuffaste utmanarna?

– Finspång ser riktigt bra ut och Skirö är alltid tunga att möta, säger Albin Wretman.

Han ser också fram emot matcherna mot derbyantagonisten Målilla lite extra.

– När man lärt sig lite ”Tjustspråk” så förstår man att Målilla är lite av en ”hatmatch” så det blir en rolig match på annandagen där nere.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: