Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
”Jag har upplevt våren som jag aldrig har gjort tidigare i livet”

Raymond Gustafsson, Enar Wessby, Lars-Olof Niklasson, Ragnar Ottosson, Bertil Gerdin och Gunnar "Skruven" Nilsson

”Jag har upplevt våren som jag aldrig har gjort tidigare i livet”

Coronapandemin har gjort att många människor tvingas till att vistas i karantän. För andra har Coronapandemin lett till nya upptäkter som man inte visste om, trots livet pågått i 84 år. Så är det för Gunnar ”Skruven” Nilsson.

-  Jag har upplevt våren som jag aldrig tidigare har gjort, säger han.

 

  

Annons:

Det började med att Coronapandemin satte stopp för många aktiviteter som killarna i ”Tisdagsklubben” tidigare hade gjort i Gamleby.

- Vi träffades varje tisdag för att besöka naturområden eller lyssna på föreläsningar. Det var mycket intressant och roligt. Men så kom Coronapandemin och vi fick sluta med det, säger Gunnar ”Skruven” Nilsson.

Att vara hemma och sitta i karantän var inte kul. Männen som har nått en ålder då alla har gått i pension ville hitta på någonting men vad.

Det var Bertil Gerdin, som kom idén att man skulle gå ut och gå.

- Jag har alltid varit intresserad av blommor och växter. Så jag tog med mig killarna ut på skogspromenader. Vi mötte vårens första blommor på våra promenader. Den första blomman de fick lära sig var nagelört, säger Bertil.

Promenaderna startar alltid vid Bertils hem på Violvägen och går in i skogen ner till ett gärde där vårens och försommarens blommor följer varandra vecka efter vecka. Numera har männen med sig mobiltelefoner för att fotografera blommorna som de går förbi och Raymond Gustafsson har fotograferat Tjärblomster som blommar flitigt på ängen just nu. 

Gunnar "Skruven" Nilsson, ser fram emot promenaderna på tisdagarna.

- Det är det bästa som hänt mig. Jag har upplevt våren som jag aldrig tidigare har gjort, säger han.

Viktigt med samvaro

I tisdags var det sex män över 70 år som gick en promenad i skogen som tar 25 till 30 minuter.

Vad är viktigast med dessa promenader?

- Det är samvaron, motion och att vi pratar mycket när vi träffas och lär känna varandra mycket mer, säger, Enar Wessby, som också kan berätta en hel del om vårfåglar.

För Lars-Olof Niklasson är mötet med vännerna varje tisdag också ett sätt att komma ut.

- Vi får inte träffa våra barn eller barnbarn, därför är detta en fantastisk grej som vi gör varje tisdag, säger han.

De har mycket att prata om och de har alla olika yrkesbakgrunder. En egenföretagare, en urmakare, en rektor, en lärare, en läkare och en som har varit polis.

- Eftersom vi har så olika bakgrund har vi ett stort kontaktnät att vi inte har haft några problem med att hitta föredragshållare, när vi hade ”Tisdagsklubben”, säger Ragnar Ottosson.

Det här året är inte som andra, männen som tar sina tisdagspromenader är kunskapstörstande och i vår har de fått lära sig mycket om blommor av Bertil Gerdin.

- Det är helt fantastiskt det här, säger Gunnar ”Skruven” Nilsson.

 

 

 

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: