Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Centerpartiet vill se statligt stöd för nöjesparkerna

Vimmerbys kommunalråd Jacob Käll vill utöka omsättningsstödet. Foto: Jakob Karlsson

Centerpartiet vill se statligt stöd för nöjesparkerna

Efter ALV:s besked om att årets säsong läggs ned redan i morgon vill Centepartiet se ett statligt stöd för hela branschen. Detta genom ett förlängt omsättningsstöd. 
"Detta är ett viktigt initiativ för näringslivet i Kalmar län och de enskilda företagen", skriver partiet i ett pressmeddelande. 

Annons:

ALV bedöms göra en förlust på 120 miljoner i år efter att man på söndag känner sig tvingat att lägga ned säsongen. Kort efter gårdagens besked gjorde Centerpartiet ett utspel om att förlänga omsättningsstödet. I dag kan bara företag som kan visa på negativ påverkan i mars och april få del av stödet. 

– Att förlänga omsättningsstödet och att låta det omfatta också de nöjesparker som nu på grund av besked av Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter tvingas stänga är ett måste, säger Jacob Käll, kommunstyrelsens ordförande Vimmerby, Karin Helmersson, ordförande, Regionala Utvecklingsnämnden, Region Kalmar län och Anders Åkesson riksdagsledamot i ett gemensamt uttalande. 

Regionen har uppmärksammat regeringen om behovet att förlänga stödet. 

– Astrid Lindgrens Värld  är ett övertydligt exempel på detta, de har gjort försök att ställa om, omställningar som först godkänts för att sedan förkastas och står nu utan möjlighet att bedriva någon som helst verksamhet, säger de tre centerpartisterna. 

Exakt hur Centerpartiet vill förändra dagens stöd framgår inte av pressmeddelandet. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: