Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Så svarar politiker och tjänstemän om detaljplanen Brevviksplanen

Dan Nilsson (S) Conny Tyrberg (C) och Jon Sjölander (M) ger sina synpunkter på detaljplanen för Breviksplan

Så svarar politiker och tjänstemän om detaljplanen Brevviksplanen

Många människor och organisationer har yttrat sig angående detaljplanen för Breviksplanen. Övervägande delen av yttrandena är negativt inställda. De framför kritik mot att grönområde i Västervik försvinner eller att när området blir mer förtätat ökar också trafiken. Miljö-och byggnadsnämnden hade planen uppe vid sitt senaste möte och DVV har också ställt frågor till ledande politiker i kommunen om planen.

Annons:

Miljö-och byggnadsnämnden är inte något beslutande organ, utan ett rådgivande, som vid sitt sammanträde i onsdags hade uppe detaljplanen för Breviksplan. Man pekar på att det finns en motsättning med att bygga bostäder på ett grönområde, men landar ändå i att det finns någonting bra i det.

- Man behöver fundera på vad det innebär att grönytor försvinner. Vi ser att fysisk inaktivitet är ett samhällsproblem. Samtidigt måste vi bygga lägenheter för att folk ska ha någonstans att bo och det rimligt nära centrala delarna av Västervik, säger Ulf Jonsson (S) ordförande i socialnämnden.

Nämnden som tagit del av planen skriver i sitt yttrande att tar man bort ett stort grönområde bär det ersättas med annat. Det finns också positiva delar i planen som att bygger man lägenheter i ett villaområde skapas möjligheter för andra grupper att bosätta sig där, till exempel äldre.

Svar från kommunstyrelsen

Kommunpolitikerna i kommunstyrelsen menar att det är viktigt att bygga attraktiva bostäder i Västervik.

- Det finns ett behov av att bygga bostäder i Västervik. Vi har tidigare fattat beslut i den fördjupade översiktsplanen att förtäta Västervik och varit politiskt överens om det, säger Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Han säger också att det har varit en avvägning hur man ska förhålla sig till grönområdet på Breviksplan.

- Det finns de som vill bevara gräsytan medan det finns andra som vill att det byggs. Vi är inne i en process nu där vi hämtar in olika åsikter och de ska därefter vägas samman till ett beslut, säger han.

De senaste månaderna har flera detaljplaner gått igenom där kommunen eller privata byggare kommer att bygga många lägenheter i Västervik. Finns det människor som kan bosätta sig i de lägenheterna som byggs på Breviksplan?

- Företaget vill etablera sig i Västervik och jag antar att de har gjort en ordentlig marknadsundersökning innan de börjar bygga, säger Dan Nilsson.

Conny Tyrberg (C) säger att det inte finns många lediga lägenheter i Västervik och detta tillskott behövs.

-  Attraktiva bostadsområden behövs i Västervik och de lockar till sig folk utifrån, säger han.

Jon Sjölander (M) håller med Conny Tyrberg.

- Vi har många intressenter som vill bygga i Västervik och det ska vi vara glada för, säger han.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: