Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VÄSTERVIKSFÖRETAG KÖPER UPP SPANSKT FÖRETAG

Västerviksföretaget Inzile köper upp spanskt företag. Foto: Pressbild/Inzile

VÄSTERVIKSFÖRETAG KÖPER UPP SPANSKT FÖRETAG

Västerviksföretaget Inzile AB köper 50 procent av det spanska företaget QEV Tech Holdings. Det presenterade bolaget på måndagen. 

Annons:

Inzile AB har tecknat ett vilkorat avtal om förvärv av det spanska företaget. Det rör sig om 50 procent av det spanska företag QEV Holdings, som i sin tur är delägare i ett annat spanskt företag med snarlikt namn. 

Syftet med förvärvet är att etablera en ledande europeisk hub för elfordon och säkra nödvändiga resurser för en global expansion. 

"Med denna allians siktar Inzile på att bli det ledande företaget inom elmobilitetsmarknaden i Europa samt en viktig aktör på den nordamerikanska marknaden. Detta kommer att åstadkommas genom en framtida etablering av en juridisk enhet och dotterbolag i USA. QEV Techs immateriella rättigheter avseende den nordamerikanska marknaden kommer att överföras till Inzile AB. Ledningen för Inzile kommer att kvarstå i Sverige", skriver Inzile i ett pressmeddelande.

– Detta avtal hjälper Inzile att bli ledande inom lösningar för elmobilitet på internationell nivå. QEV Techs ingenjörer och deras breda erfarenhet av utveckling av elfordon utgör en solid plattform för vår globala expansion. Enrique Bañuelos investerar i elmobilitetslösningar, fastigheter och finanssektorn och vi kommer att kunna nyttja hans erfarenhet och nätverk på globala marknader - främst i USA, Sydamerika och Asien, säger Ragnar Åhgren, huvudägare och styrelseledamot i Inzile. 

2018 omsatte det spanska företaget 12,5 miljoner euro. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: