Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Två spännande författarbesök på Hultgrens bokhandel på onsdag

Lisbeth Håkansson Petré, författare som besöker Erik Hultgrens bokhandel på onsdag.

Två spännande författarbesök på Hultgrens bokhandel på onsdag

Lisbeth Håkansson Petré har skrivit en bok om kvinnohistoria med Ellen Key i centrum och Gustaf Skördeman har skrivit en deckare om hur en äldre kvinna dödar sin man. Båda författarna gästar Erik Hultgrens Bokhandel onsdagen den 11 mars.

 

  

Annons:

Författarna Ellen Key och Amalia Fahlstedt startade Tolfternas samkväm med syfte att utbyta erfarenheter över klassgränserna och att sprida bildning. Flera av deltagarna är i dag kända namn som rösträttskvinnan Anna Whitlock, Stockholmspolitikern Anna Lindhagen, konstnären Elsa Beskow och den socialistiska agitatorn Kata Dalström. I boken ”Tisdagar med Tolfterna” tecknar Lisbeth Håkansson Petré en levande bild av samkvämen, kvinnornas vardagsliv och kampen för rösträtt och bättre levnadsförhållanden. En berättelse om klassklyftor, bildningslängtan, kvinnokamp och framtidstro.

Lisbeth Håkansson Petré har sina rötter i Överum och har gått på Västerviks gymnasium samt haft sin prao på Erik Hultgrens Bokhandel i Västervik. Numera bor hon i Stockholm.

- Det ska bli jättekul, supertrevligt att komma ”hem”, säger hon.

Inspirationen till boken kom för länge sedan då hon som ung fick ett stipendium där hon kom att bo på Ellen Keys Strand.

- Jag upptäckte att det fanns en hel värld av kvinnohistoria med socialt engagemang där. Det var spännande klassmöten mellan arbetarkvinnor och kvinnor som kom från högre societet, säger Lisbeth.

 Boken är en populärhistorisk bok med mycket bilder.

- Jag ville skriva en lättillgänglig bok som jag själv vill läsa och för alla som är intresserade av kvinnohistoria, säger Lisbeth Håkansson Petré.

Ny deckarförfattare

Gustaf Skördeman är född 1965 i Nederkalix och jobbar som manusförfattare, regissör och producent. Han har även medverkat i Stockholm Live och varit verksam som serieskapare. ”Geiger” är hans skönlitterära debut.

Handlingen i ”Geiger”:

När hon vinkar av barnbarnen ringer den fasta telefonen. Ur luren kommer ett ord, Geiger. I decennier har hon vetat att detta skulle kunna ske och allting gungar till. Hon vet vad det innebär, letar fram vapnet, skruvar på ljuddämparen och smyger fram bakom sin man och sätter mynningen vid hans tinning. Sedan trycker hon av.

Mordet i Bromma är inte ett fall för Sara Nowak. Men hennes poliskollega vet att Sara känner de drabbade, de tillhör hennes uppväxt, och därför behövs hon. Sara trotsar reglementet och kliver in i utredningen, ett förmörkande förflutet intar henne och kastar in henne i en förödande plan som väntat i en evighet på att få iscensättas. 

 

 

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: