Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Doug Seegers kommer till Båtmansgränd

Doug Seegers kommer till Båtsmangränd på onsdag kväll.

Doug Seegers kommer till Båtmansgränd

Historien om Doug Seegers är nog den bästa historien som kommer att berättas på hela sommarens konsertserie av Songs and Stories. Den är inte bara fin, sann och rörande, utan kommer på onsdag att berättas av Doug Seegers själv, som då kommer från Nashville till Båtsmansgränd. Kommer på sommarens sista Songs and Stories gör också Kicky Willysson med Matts Hansson samt Emelie Sallermo. Kvällens värd är Songs and Stories grundare Håkan Waxegård och Magnus Sjögren

Annons:

Hela Sverige har vid det här laget hört historien om uteliggaren i Nashville, som blir upptäckt för sin talang av Jill Johnson och Magnus Carlson från Weeping Willows när dom spelade in programmet Jills Veranda. Vad färre vet är att Doug egentligen kommer från New YorkDoug Seegers är nu ute på en lång Skandinavienturné, precis som han varit flera gånger den senaste åren sedan han upptäcktes i Jills Veranda. Men, Doug Seegers har aldrig förr varit i Västervik. Vad alla inte vet är att Seegers växte upp på Long Island med föräldrar som var musiker i ett country & Westernband När han var åtta år gav sig fadern av med en annan kvinna. Den unge sonen lärde sig spela på en gammal gitarr och blev vid 14 års ålder, medlem i ett lokalt band. Modern, gifte om sig med en man med alkoholproblem och efter mycket bråk flyttade Doug Seegers efter skolan 1969. Han bildade familj, skilde sig, hamnade i missbruksproblem och blev hemlös. Han flyttade till Nashville där han sedan hankade sig fram som gatumusiker. Han är utbildad finsnickare vilket han från och till har arbetat som fram till pensionen 2013; han har bland annat byggt egna gitarrer.

Han levde fattigt, bad en dag i desperation till Gud att få kraft att bli fri från missbruket och bestämde sig samtidigt för att bli nykter. Ett veckoslut kort därefter satt han som vanligt i ett gathörn i Nashville och spelade intill ett soppkök där han ofta åt, då han "blev upptäckt" av artisterna Jill Jonsson och Magnus Carlsson när de var på besök för en TV Inspelning av Jills veranda.

I november 2017 kom Doug Seegers ut med sin självbiografi, Going Down to the River, på svenska. I boken, som är skriven tillsammans med journalisten Steve Eubanks, delar Seegers med sig av sin livshistoria.

Kicky Willysson och Matts Hansson

Kicky Willysson och Matts Hansson är en duo från väster om Västervik; Kicki kommer från knastorp utanför Tuna och Matts Hansson kommer från Gårdsspånga utanför Locknevi. Kicki sjunger och Matts spelar akustisk gitarr-

Kicki och Matts spelar väl utvalda låtar av bland annat Agneta Fältskog, Bob Marley, Ulf Lundell, Bob Dylan samt Melanie Safka, som är omtalad för att göra Dylan-låtar bättre än Dylan själv.

Kicky och Matts jämför sig gärna med McMurphy och indianen Chief i Gökboet. Kicki är som McMurphy, som tänker att allt går och Matts är den coola som Chief, som inte snackar utan bara gör saker när det behövs.

Emelie Sallermo

Emelie Sallermo är en Västervikstjej, som är mycket lovande. Emelie har bland annat gjort ett mycket uppskattat framträdande på Open Stage.  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: