Annons:

Sök

Annons:

  • Tvillingsystrarna – Pauline Riccius debutroman utspelar sig i Västervik

    Pauline Riccius.

  • Tvillingsystrarna – Pauline Riccius debutroman utspelar sig i Västervik

    Boken Tvillingsystrarna.

Tvillingsystrarna – Pauline Riccius debutroman utspelar sig i Västervik

Romanen Tvillingsystrarna handlar om två adopterade tvillingsystrar från Thailand som adopteras av ett par som bor i Västervik. De upplever stark gemenskap men känner att någonting är fel och annorlunda. Utanförskapet får dem att sluta sig samman än mer, men när intressena blir olika glider de isär. När en av systrarna senare i livet blir allvarligt sjuk måste den andra systern resa tillbaka till Thailand för att hitta information om tvillingarnas ursprung.

Annons:

Pauline Riccius har jobbat med att sälja och marknadsföra andra personers böcker i många år, men för några år sedan bestämde hon sig för att själv skriva en roman. Boken utspelar sig till viss del i Västervik, dit två treåriga små systrar kommer efter att ha blivit adopterade, i början av 1980-talet. Flickorna växer upp i Västervik, men känner att någonting är fel och annorlunda med dem. De känner sig som helt vanliga svenskar men ser annorlunda ut och oppfattas som annorlunda av människor i staden. De lever i ett utanförskap som för dem båda ännu närmare varandra. När den ena systerns intresse för dans ökar flyttar hon till Stockholm och hon får snart arbete som dansare på Operan i Stockholm. Den andra systern bor kvar i Västervik och utbildar sig till sjuksköterska, men hon känner sig övergiven. Hon är alltid beredd att lyssna och stötta sin syster i Stockholm som måste ge allt för drömmen att få roller på Operan. Det är ett tufft yrke att dansa och kroppen får betala när hon pressar sig över gränsen flera gånger. Hon måste ständigt välja dans före ett annat liv. När så tvillingsystern i Västervik blir allvarligt sjuk måste hon göra just ett sådant val, vilket hon också gör. Läkarna berättar att systern lider av en ärftlig sjukdom, nu måste hon själv åka tillbaka till det land som systrarna lämnade för mer än trettio år sedan för att leta reda på sin släkt.

Anknytning till Västervik

Pauline Riccius är civilekonom och har även studerat litteraturvetenskap. Hon är gift och har fyra barn, varav två är enäggstvillingar.

- Jag har alltid fascinerats av deras gemenskap som är så stark att den till och med exkluderar andra, säger Pauline Riccius.

Hon är född i Lerum utanför Göteborg men bor sedan många år i Stockholm. Sedan flera år tillbaka har familjen hyrt en stuga på Rågö utanför Loftahammar i Tjust skärgård.

- Min pappa har rötterna på Vinö i Lofta och han gick i skola där fram tills han var i tio-årsåldern. Vi har besökt de miljöerna förr i tiden och till slut så fastnade vi för ett sommarhus på Rågö, säger Pauline Riccius.

Under somrarna besöker familjen ofta Hasselö och de väljer även att åka in med skärgårdsbåtarna till Västervik.

Romanen Tvillingsystrarna är skriven på Rågö under några somrar.

 

 

 

  

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: