Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Premiär för coronavänlig trolleriföreställning

Föreställningen Snöstorm går att bevittna vid 20 olka tillfällen i sommar. Bilden är från en tidigare föreställning. Foto: Privat

Premiär för coronavänlig trolleriföreställning

Idag är det premiär för trolleriföreställningen Snöstorm i Fårhults variétetält som bjuder på trolleri i toppklass. Mannen bakom föreställningen, Janne Näsström, delar sin syn på den coronavänliga showen.

Annons:

När sommarens tilltänkta uppträdanden gick om intet, till följd av coronavirusets spridning, tvingades Janne Näsström att tänka om. Istället för att ställa in valde han att göra en helt coronaanpassad föreställning i Variétetältet i Fårhult.

Föreställningarna är 20 till antalet och tältet inhyser aldrig mer än 49 personer. För Janne Näsström har det varit viktigt att göra en säker föreställning där smittspridningen minimeras. Samtidigt menar han att den rådande situationen inte bara är en utmaning, utan också en möjlighet - framför allt för landsbygden.

– Eftersom ingen kan ta in mer än femtio personer, oavsett hur stor lokal man har, kan även små orter få möjligheten att uppleva kultur i toppklass, säger Janne Näsström.

Orsakar en snöstorm

Det stora tältet har blivit nästintill en institution i Fårhult. Sommarens föreställning kallas Snöstorm, och snö bjuds publiken på i mängder.

– Under föreställningen kommer jag både flyga och orsaka en snöstorm, berättar Janne Näsström och fortsätter:

– Jag kan avslöja att snön egentligen är konfetti. Det blir en himla massa dammsugande efter föreställningarna, jag tror det kommer bli ungefär 45 minuters dammsugande efter varje föreställning. Jag får dammsuga gräset med en lövsug, berättar Janne Näsström.

Många andra evenemang i Västervik har tvingats ställa in. Janne Näsström menar dock att det är viktigt att kulturen fortfarande får leva vidare och hoppas att fler tar möjligheten att arrangera coronavänliga kulturevenemang.

Under föreställningen får publiken bevittna det till synes omöjliga. Kvällens föreställning börjar vid 17:00.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: