Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • Ny utställning ska uppmärksamma barns rättigheter

    Barnkonventionen finns att läsa på sex olika språk i Bibliotekets nya utställning. Foto: Hedvig Holgersson

  • Ny utställning ska uppmärksamma barns rättigheter

    Artikel 31 i barnkonventionen handlar om att erkänna barns rätt till vila och fritid, att både få leka och ta det lugnt.

Ny utställning ska uppmärksamma barns rättigheter

En ny utställning om barnkonventionen har flyttat in på Stadsbiblioteket i Västervik för att uppmärksamma barns rättigheter. Detta efter att konventionen nyligen blivit lag.

Annons:

Utställningen finns att betrakta i tre veckor. Ellinor Svensson är projektledaren bakom utställningen. Initiativet bakom utställningen uppstod efter att konventionen blivit lagstadgad. Ellinor menar att det är viktigt att barn känner till vilka rättigheter de har och utställningen är därmed anpassad för att passa just barn.

– Barnkonventionen berör ju barn, barn ska ju veta att de har rättigheter, säger Ellinor.

I utställningen finns en tidslinje där besökaren får se hur barnkonventionen blev till. Dessutom finns ett antal stationer med utvalda artiklar som ska vara lätta för betraktaren att relatera till. Barnkonventionen i sin helhet finns även den att studera på utställningen, där den finns utskriven på hela sex olika språk. Informationen i utställningen kommer från UNICEF och Barnombudsmannen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: