Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
De tar nya grepp – ställer ut i Bertils trädgård

Agneta Frisk och Bertil Gerdin ställer ut sin konst utomhus i Bertils trädgård på Violvägen i Gamleby nu på lördag den 13 juni.

De tar nya grepp – ställer ut i Bertils trädgård

Coronapandemin gör att Tjustbygdens Konstförening inte kan genomföra konstutställningar, då gäller det att tänka nytt och det har Agneta Frisk och Bertil Gerdin. De ställer ut sin konst i Bertils trädgård lördagen den 13 juni.

Annons:

Både Agneta och Bertil tänkte samma tanke samma dag. När Bertil Gerdin kontaktade Agneta Frisk föll allt på plats, de skulle hålla en konstutställning i Bertils trädgård som finns på Violvägen i Gamleby, nu på lördag. Det går inte att hålla konstutställningar inomhus, därför blev valet att hålla utställningen utomhus.

- Vi får hoppas att det kommer besökare i lagom stora grupper och att de håller sin på rekommenderat avstånd, säger Bertil Gerdin.

Agneta Frisk målar i akryl och Bertil i olja.

- Jag målar en blandad kompott, djur, fantasi och sagobilder, säger hon.

Bertil Gerdin har inte någon plan för sitt målande.

- Det ska vara roligt att måla. Det blir vad det blir, ibland en båt på ett hav ibland ett akvarium eller himmel och rymd, säger han.

De är båda aktiva i Tjustbygdens konstförening och är ansvariga för skyltningen för konstföreningens utställningar.

- Då har vi alltid med oss en röd tråd och det har vi i den här utställningen också. Vi kommer att ha ett rött garnnystan som visar det, säger Bertil.

”Det är något med sommarluften”

Agneta hade tänkt att hålla sin utställning runt sitt hus som ligger i närheten av Överum den här helgen och då ta med konst av hennes pappa Lennart Frisk.

- Pappa hade sommarnattskonserter där han visade sin konst och spelade musik av Ralph Lundsten med start klockan 22 på kvällen. Det är något med sommarluften när det skymmer, säger Agneta.

Hon kommer att genomföra en liknande utställning i juli.

- Jag tycker det skulle vara roligt att göra något liknande, säger hon.

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: