Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Emma släpper ny bok – blivit översatt till norska

Emma Jansson släpper tre nya böcker i sin serie "Upptäck naturen" i år. Foto: Jakob Karlsson

Emma släpper ny bok – blivit översatt till norska

Det händer mycket i Emma Janssons författarskap i år. Dels har hennes böcker för första gången översatts till ett annat språk – och dels släpper hon tre nya i den mycket populära ”Upptäck naturen”-serien.
– De har varit rätt omtyckta och det är jättekul, berättar hon.

Annons:

Under 2019 inledde Emma Jansson – född och bosatt i Hultsfreds kommun – sin bokserie med fåglar och fiskar. I våras fylldes raden på med träd och nu släpps hennes bok om insekter. Senare i sommar sätter hon fokus på bär och svampar.

Böckerna varvar hennes vackra illustrationer med fakta om olika inslag i naturen.

– Den här är främst för barn mellan tre och sex år, men fungerar även för äldre barn. Det ska vara kort och intressant fakta och utmaningen är att komprimera faktan. Det finns så mycket att skriva om, var ska man dra gränsen och vilken dörr ska man öppna? Insektsboken är verkligen packad med info.

 "Känner mig inte som författare"

I de första böckerna med Emma Janssons signatur var hon illustratör och Sarah Watson skrev texterna. Nu gör hon allt själv.

– Jag känner mig inte som författare utan är mer illustratör. Att jag jobbar med det här formatet har blivit av en slump. I de första böckerna jag gav ut tillsammans med Sarah Watson var det också det här formatet och i den här serien jobbade vi vidare med det. Det är en stor bild och lagom stor text.

Efter de tre böckerna i år blir det ett uppehåll. Vad som händer 2021 återstår att se.

– Vi får se, det finns lite mer att skriva om, vi håller på och diskuterar lite.

Tryckta i tredje upplagan

Nytt för boken om bär och svampar är att de adderats med recept från stjärnkocken Niklas Ekstedt. I år är också första gången som Emmas böcker kommit ut på ett annat språk.

– De har översatts till norska, så det är kul. Böckerna jag gjorde med Sarah Watson har ett kinesiskt förlag köpt rättigheterna till, men vi har inte hört något mer där.

Hur populära är de?

– Jag vet inte hur mycket de säljs och jag vågar inte säga någon siffra. Fågel- och fiskboken är tryckta i tredje upplagen i alla fall.  

Utöver sina böcker driver Emma Jansson webbutiken Eplaros där hennes illustrationer klär in en mängd olika föremål.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: