Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Litteraturnoden i Vimmerby får statligt stöd –

Anna Mellergård är verksamhetsutvecklare för litteraturnoden. Foto: Pressbild

Litteraturnoden i Vimmerby får statligt stöd – "Fantastiskt"

Vimmerby kommun tilldelas 400 000 kronor av Statens kulturråd för uppbyggandet av en litteraturnod för hela Kalmar län. Pengarna går till att etablera organisationen. 

Annons:

– Det är fantastiskt! Tydligen gillar Kulturrådet det vi hittills gjort. Jag jobbar för fullt med att bygga upp den organisation som hittills gått under namnet Länslitteraturen. Vad ska vi heta, vilken typ av organisation ska vi skapa och hur ska den grafiska profilen, logotypen och den digitala plattformen se ut? säger Anna Mellergård som är verksamhetsutvecklare i ett pressmeddelande. 

Ola Gustafsson (KD) är ordförande i Kultur- och fritidsutskottet:

– Oerhört positivt! Jag ser det som ett kvitto på att Kulturrådet ser värdet i det vi håller på att bygga upp inom litteraturområdet i Kalmar län, med Vimmerby som utgångspunkt. Samtidigt är det ett stort ansvar, det förpliktigar alla inblandade att göra ett fortsatt bra arbete.

Pengarna kommer att användas till att skapa en digital plattform. 

– Utan den digitala plattformen saknar vi redskapen att kommunicera vilka möjligheter som kommer att finnas för författare, bokintresserade, förlag, pedagoger och andra litteraturförmedlare i Kalmar län. Förhoppningsvis kommer allt arbete att synliggöras mer inom kort, säger Mellergård.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: