Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tobias kopplar ihop digital teknik med böcker

Tobias Gard besökte Västerviks stadsbibliotek i måndags.

Tobias kopplar ihop digital teknik med böcker

I måndags besökte författaren och bibliotekarien Tobias Gard, från Trollhättan, Västerviks stadsbibliotek, för att läsa böcker för barn och därefter låta den spela ett dataspel som tar avstamp ur boken.

Annons:

När Tobias Gard besökte Västerviks stadsbibliotek kom det många sportlovslediga barn som ville lyssna på när han läse högt ur en bok. När boken var slut frågade han vilken karaktär barnen tyckte var bäst. Därefter får barnen vara med i ett dataspel och vara den figuren de tyckte om i boken.

- Han nöjer sig inte med att läsa högt för barnen, han gör egna dataspel där barnen får vara med och leta efter personerna i boken, säger Åsa Österlöf, bibliotekarie vid Västerviks stadsbibliotek.

Tobias fångar barnens uppmärksamhet på olika sätt.

- Han kopplar ihop den digitala tekniken med fysiska böcker. Han har verkligen en förmåga att fånga barnen, säger Åsa.

Tobias Gard är både författare och skolbibliotekarie från Trollhättan. Han åker ofta till andra städer och läser ur sina och andras böcker och avslutar läsningen med att barnen får delta i berättelserna genom ett digitalt spel.

- Det är ofta spänningsböcker eller spökhistorier som han läser. Barnen får vara med och skapa när de letar efter någon figur i det digitala spelet, säger Åsa Österlöf.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: