Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
De här e-förslagen finns nu på kommunens hemsida

Just nu finns det fyra e- förslag att ta ställning till

De här e-förslagen finns nu på kommunens hemsida

Alla kan lämna in ett e- förslag till förtroendevalda om hur Västerviks kommun kan utvecklas och förbättras. E – förslagen publiceras i kommunens webbportal där alla kan läsa förslagen och om man tycker att det är ett bra förslag sätta sin signatur under förslaget. Just nu ligger det fyra förslag inne.

Annons:

Om ett e- förslag får 20 underskrifter eller fler kommer kommunfullmäktiges ordförande (Sverker Thorén, Liberalerna) samt förste och andre vise ordförande i kommunfullmäktige att besluta om vilken grupp politiker som ska svara på förslaget. Det kan vara kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, en nämnd eller bolagsstyrelse. Därefter jobbar handläggare fram ett förslag till svar som politikerna sedan kan godkänna eller ändra.

Just nu ligger det fyra e – förslag i kommunens webbportal, varav ett fått mer än 20 underskrifter.

Här är de olika e -förslagen

Det förslag som fått flest underskrifter (50) är att kommunen ska göra ett forskarcenter – ett samarbete mellan lokala arkiv.

Förslagsställaren skriver att det saknas ett forskarcentrum med kunnig personal och med de rätta databaserna.

- Om ett sådant skulle inrättas i samarbete med föreningsarkivet och kommunarkivet skulle det lyfta verksamheten för båda arkiven.

Ett annat förslag som fått fem underskrifter handlar om lättillgänglig latrintömning för båtägare.

- Det behövs fler platser i kommunen där båtägare kan tömma sina latriner. Enligt hamnkartan finns det endast en möjlighet att tömma sin latrintank på i kommunen, det behövs fler.

Det tredje e – förslaget är att kommunen ska bygga en löpbana inomhus. Förlagsgivaren ser helst att ett långt sådant byggs vid Bökensved, när kommunen ska göra stora investeringar i det området. Förslaget har fått en underskrift.

Det fjärde och sista förslaget gäller ersättning till gode män, efter det att huvudmannen har avlidit.

- Det är mycket som ska avslutas som bouppteckning samt hålla kontakt med anhöriga. Nu måste allt det arbetet göras gratis, skriver förslagsställaren.

Det e – förslaget har fått en underskrift.

 

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: