Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
”Vi använder våra politiska arvoden till politisk verksamhet”

Johannes Regell Socialisterna Välfärdspartiet

”Vi använder våra politiska arvoden till politisk verksamhet”

Socialisterna Välfärdspartiet skrev i sitt budgetförslag att politikerarvodena i kommunen skulle tas bort, förutom till kommunstyrelsens ordförande, men den ersättningen skulle minska kraftigt. Totalt spara då kommunen 8,8 miljoner kronor. Samtidigt har partiets ledamöter tagit ut arvoden på 45 000 kronor.
- Vi jagar inte pengarna, vi använder de till vårt politiska arbete, säger Johannes Regell.

Annons:

DVV hämtade in uppgifter från Västerviks kommun om hur mycket arvoden som ledamöterna från Socialisterna Välfärdspartiet tar ut för sitt arbete från oktober 2018 till maj 2019. Totalt blev det 45 000 kronor i arvoden som partiets ledamöter tog ut under den perioden. Vi ringde därför upp Johannes Regell (SV) för att få svar på frågan om det är dubbelmoral att de tar emot arvoden för sitt politiska arbete samtidigt som de kräver att arvodena ska tas bort?

- Vi använder pengarna till vårt politiska arbete. Arvodena går till vårt parti. Vi använder de pengarna när gör besök på kommunens äldreboende och i kommunens skolor, säger Johannes Regell.

Han menar att de arvodena ändå inte räcker för att ta ut ersättning för förlorad arbetsinkomst eller resor.

- Vi gör det ändå för vi anser att det är viktigt att göra det grundläggande arbetet.

Han säger att det partiet vill med sitt krav på att arvodena ska tas bort, vilket sparar 8,8 miljoner kronor i kommunens kassa, är att ingen ska kunna söka sig till politiken för att göra karriär den vägen.

- Det ska inte finnas några arbetsskygga latmaskar inom Västervikspolitiken. Att arbeta politiskt ska kosta pengar och drivas av ett engagemang, säger Johannes Regell.

 

 

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: