Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
SMITTSPRIDNINGEN I LÄNET ÖKAR – FEM NYA FALL I DAG

Region Kalmar ser en ökning i smittspridningen denna vecka. Foto: MostPhotos

SMITTSPRIDNINGEN I LÄNET ÖKAR – FEM NYA FALL I DAG

Den här veckan är den värsta coronaveckan i Kalmar län under lång tid. I dag rapporterar regionen om fem nya fall och totala antalet under pandemin är nu uppe i 978.

Annons:

Det är dock inga förändringar i den norra delen. Västervik ligger på 149, Oskarshamn på 83, Hultsfred 48 och Vimmerby på 46. För alla är det samma nivå som under gårdagen.

Kalmar kommun står för fyra av de nya fallen och är nu uppe i 319.

Ökningen av antalet analyserade självtester redovisas inte under helgerna, men antalet positiva tester har ökat från 231 och till 236. Alla nya fall har därmed hittats genom självtester. Regionens provtagning ökar med 21 tester och alla var negativa.

Nästan 40 nya fall i veckan

Totalt i länet är nu alltså 978 personer drabbade. Ingen vårdas på sjukhus och under pandemin har 255 skrivits ut från sjukhus och 33 dött på sjukhus.

Ytterligare sex tester för antikroppstestar har genomförts och antalet är nu uppe i 2 792. 258 av dem, nio procent, har varit positiva. Det är samma nivåer som i går.

Kalmar län är fortfarande det län i Sverige som drabbats mest lindrigt av pandemin, men den här veckan har antalet fall ökat rejält. Totalt har antalet fall i länet ökat med 38 stycken. Bara fem av dem har drabbat människor i den norra delen av kommunen; tre i Västervik, en i Hultsfred och en i Oskarshamn.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: