Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Uppställningsplatser för husbilar ska motverka våld och skadegörelse

Gör uppställningsplatser för husbilar i centrala Västervik för att motverka våld och skadegörelse, skriver en man i ett e-förslag.

Uppställningsplatser för husbilar ska motverka våld och skadegörelse

Gator och torg i Västerviks centrum är ganska folktomma under kvällar och nätter. Undantag är ungdomar som drar runt i centrala delarna av Västervik påverkade av alkohol och droger. För att motverka att dessa ungdomar tar över Västerviks centrala delar vill en man från Västervik att kommunen genomför drastiska åtgärder-”Tillåt uppställningsplatser för husbilar på strategiska platser i Västerviks centrum”

Annons:

I ett e-förslag skriver mannen att Västerviks centrum är folktomma på kvällar och nätter förutom alkoholpåverkade ungdomar och vuxna. I deras spår sker både våld och skadegörelse. För att komma tillrätta med det anser mannen att Västerviks kommun bör införa uppställningsplatser för husbilar på olika platser i de centrala delarna i Västervik.

- Observera att det inte är samlade uppställningsplatser för flera husbilar som förespråkas. De eftersträvande effekterna nås bäst med endast en eller två rutor per ställe, skriver mannen.

Han föreslår några platser där det är lämpligt att ha uppställningsplatser för husbilar.

  • Hamnplan
  • Fiskaretorget
  • Framför Ellen Keyskolan
  • Grönytan vid kommunhuset

Mannen skriver också att flera andra kommuner har satsat på husbilsfolket som kan övernatt i centrala delarna av kommunen.

- Husbilsfolket är äldre par med utflugna barn men försedda med husdjur. Alkoholkonsumtionen är måttlig och droganvändningen försumbar. De har god ekonomi och unnar sig gärna restaurangbesök, skriver mannen.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: