Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Bli Coronaambassadör på Västerviks gymnasium

Jörgen Jonsson gymnasie-och vuxenutbildningschef vid Västerviks gymnasium.

Bli Coronaambassadör på Västerviks gymnasium

Genom att öka kunskapen och ge instruktioner om hur man kan göra för att stoppa smittspridningen av Coronaviruset, har Krissamverkan Kalmar län, startat något som kallas för Coronaambassadör, ett betalt jobb för gymnasieelever. Nu finns erbjudandet ute för gymnasieelever som går på Västerviks gymnasium.

Västerviks gymnasium har i dagarna börjat informera om möjligheten om att söka uppdraget som Coronaambassadör. Arbetet innebär att man ska sprida information om hur smittan stoppas antingen på sin egen skola, andra skolor eller hos föreningar på ett Coronaanpassat sätt, vid max sex tillfällen under skoltid. Senast de 23 september ska ansökan från intresserade ha kommit in.

Coronaambassadörerna får en dags utbildning den 29 september i Västervik. Där får de träffa smittskyddsexperter, grafisk designer, kriskommunikatör, en journalist från P4 Kalmar och skådespelare.

Det unika uppdraget pågår fram till den 31 december i år. Då blir Coronaambassadörerna i länet avtackade av Landshövdingen.

- Går du på gymnasiet och vill göra skillnad, sprida framtidstro och hjälpa till att stoppa smittan? Eller känner du en gymnasieungdom som du tror skulle vilja det? Tipsa om att bli coronaambassadör! säger Jörgen Jonsson, gymnasie- och vuxenutbildningschef på Västerviks kommun.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: