Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tog strid om 84 kronor-förlorade i rätten

En kvinna tog strid om mellanskillnaden för två gymkort, vilket var 84 kronor. Hon förlorade i rätten.

Tog strid om 84 kronor-förlorade i rätten

En kvinna från Västerviks kommun ville få hela kostnaden för ett gymkort betalt av Västerviks kommun. Hon nekades och överklagade beslutet till Förvaltningsrätten som avslog överklagan.

Annons:

Kvinnan ansåg att Västerviks kommun skulle bevilja henne ekonomiskt bistånd för hela det gymkort hon hade köpt som kostade 525 kronor i månaden. Kommunstyrelsen i Västervik nekade kvinnan det utan gav henne 441 kronor i ekonomiskt bistånd, som är en riksnorm.

Samtidigt menar kommunen att det finns billigare gymkort som kvinnan kan köpa och samtidigt få ut samma träning och träningshjälp som det dyra månadskort som kvinnan hade köpt.

Kvinnan själv menar att på grund av hennes sjukdomsproblematik är hon tvungen att ha det dyra gymkortet. Ett billigare gymkort skulle innebära att hon mindre tillgång till träning i vissa delar av anläggningen.

Kvinnan överklagade kommunstyrelsens beslut till Förvaltningsrätten. De skriver i sin dom att kvinnan inte kan intyga att det finns skäl till att hon är i behov av ett så dyrt gymkort. Hennes behov av träning anses vara tillgodosedda, genom ekonomiskt bistånd enligt riksnormen, därför ska överklagan avslås, menar Förvaltningsrätten.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: