Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

FLER SMITTADE EFTER UTBROTTET PÅ SJUKHUSET – TOTALT 150 TESTER

Ytterligare tre personer har konstaterats smittade efter utbrottet på Västerviks sjukhus. Därmed är totalt elva personer smittade på samma avdelning.
– Det återstår 20 till 30 tester där vi inte fått svar än, säger Rolf Asmundsson, vid regionens pressjour.

Annons:

I går gick Region Kalmar län ut med att ett coronautbrott skett på en avdelning på Västerviks sjukhus. Totalt åtta personer hade då konstaterats smittade. 

Efter utbrottet råder intagningsstopp på avdelningen och ett intensivt arbete med smittspårning påbörjades omgående. Av de åtta som testades positivt var fem medarbetare, två patienter och en anhörig. 

I dag har ytterligare tre fall konstaterats, samtliga medarbetare. Totalt handlar det därmed om elva fall efter utbrottet. 

– Det återstår 20 till 30 tester där vi ännu inte fått svar. Totalt har 150 personer testats, säger Rolf Asmundsson, vid regionens pressjour.

Det innebär alltså att ännu fler personer kan ha smittats.

– Utbrottet är ett tydligt exempel på att smittspridning förekommer i samhället och även kan komma in i känsliga miljöer som sjukhus. Därför är det fortfarande viktigt att hålla fast vid Folkhälsomyndighetens rekommendationer: håll avstånd, tvätta händer noga och ofta, stanna hemma vid minsta symtom och skydda våra äldsta, sa ställföreträdande smittskyddsläkare Per-Åke Jarnheimer i går.

Vilken avdelning det rör sig om har regionen inte gått ut med. Hur smittan tagit sig in vet man inte.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: