Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Obemannad butik på plats i Vena – öppningen närmar sig

Lifvs-butiken har kommit på plats och öppningen närmar sig. Foto: Lifvs

Obemannad butik på plats i Vena – öppningen närmar sig

Inom kort kommer Lifvs Scandinavia öppna sin obemannade matbutik i Vena. I samma kluster finns redan en butik i Västervik.

Annons:

Vår tidning har vid flera olika tillfällen under våren rapporterat om Lifvs intresse för att etablera en dygnet runt-öppen livsmedelsbutik i Vena. 

Den lilla kiosken mitt i samhället är borttagen och har fått sin ersättare – en container med en butik inuti. På sociala medier skriver företaget att information kring butikens öppning Vena kommer inom kort. 

– Öppningsdatumet är inte bestämt. Det blir sannolikt att i slutet av juli eller början av augusti, säger Petter Andersson, marknadschef på Lifvs.  

Kunderna öppnar butiken genom en app och Lifvs har över 500 olika artiklar i sortimentet med allt från kött och grönt till fisk och hundmat. 

– Vena är en plats som vi har utvärderat och vi tror att det kommer fungera väl. Vi ser fram emot att komma igång i Vena, säger Petter Andersson. 

Bra start i Västervik

Den första Lifvs-butiken i Västervik öppnade i maj och Petter Andersson är nöjd med starten.

– Det har gått bra. Det är en lite speciell etablering på så sätt att det är i en ny miljö för oss, det vill säga i en hamn där saker och ting är lite mer säsongsbetonat, säger han och fortsätter:

– Vi tittar på att kunna etablera kluster av butiker och Vena-butiken blir i samma kluster som Västerviksbutiken. Vi tittar på andra ställen i länet och i närområdet.

Vad är det för kriterier som måste uppfyllas för en etablering?

– Vi tittar på orter som har mer än 500 personer och tar man sig över den tröskeln så tittar vi på om det är långt till närmaste matbutik. Om så är fallet så kommer vi in på bygglovsansökan, arrendeavtal och möjligheten att bygga kluster. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: