Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Personal på akuten larmar om dålig arbetsmiljö

Foto: Dagens Västervik

Personal på akuten larmar om dålig arbetsmiljö

Arbetsmiljöverket har fått in ett föreläggande om bristande arbetsmiljö på akuten på Västerviks sjukhus. Skyddsombudet kräver åtgärder i anslutning til den nybyggda receptionen. 

I en handling till Arbetsmiljöverket skriver skyddsombuden för Akuten på Västerviks sjukhus att de kräver ett flertal åtgärder kring den nybyggda receptionen. Den ska enligt anmälan vara otrygg och vara en stressig arbetsmiljö. 

Skyddsombuden menar att det saknas skydd mot hot och våld i form av larm. Dessutom går patienter förbi receptionen så pass nära att personalen inte kan garantera att sekretesslagen följs. Särskilt två punkter har belysts som allvarliga risker nämligen att lås- och larmfunktion ska ses över och att personal kan arbeta utan att utsättas för smitta. Dessutom ska och rutinerna för covid-19 patienter tas om hand. Eftersom de patienterna tar längre tid att behandla finns risken för att det inte finns tillräckligt med personal som tar hand om akuta ärenden. 

Peter Johansen, tillfällig enhetschef på Arbetsmiljöverket region syd, kan för dagen inte uttala sig i ärendet. 

– Vi har inte gått igenom det ännu men förmodligen inom kort. Vi kommer att göra en inspektion antingen på plats eller via telefon, säger han. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: