Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Drop-in vaccinering på tillfällig mottagning i Västervik

Foto: Pressbild

Drop-in vaccinering på tillfällig mottagning i Västervik

Imorgon öppnar en drop-in motaggning för vaccinationer i Västervik. Bland annat erbjuds vaccin mot det fästingburna viruset TBE.

Annons:

På torsdag besöker Vaccinationgruppen Västervik och sätter upp en drop-in mottagning på Brunnsgatan. Här erbjuds vaccinationer mot dels TBE, men också grundskyddsvaccinering mot stelkramp och dyfteri.

Axel Fernö är en av läkarna som kommer finnas på plats. Han berättar att det är viktigt att vaccinera sig och se till så att ens vaccin är uppdaterade.

– De vaccin man får i och med barnvaccinationen behöver uppdateras vid 30 års ålder för att garantera skyddet man fick som barn, säger Axel Fernö och fortsätter:

– När det kommer till TBE är Västervik ett riskområde, särskild risk råder för de som är ute i skog och mark. Det är rekommenderat av smitsskyddsläkare att man vaccinerar sig mot sjukdomen.

TBE är en fästingburen virusinflammation som kan leda till en inflammation i hjärnan. De flesta som smittas får lindriga symptom som går över efter ett par dagar, men uppemot en tredjedel får allvarliga besvär. Förutom att vaccinera sig är det bra att ha långärmade och mörka kläder när man befinner sig i områden med mycket fästingar.

– TBE tar ingen paus även om vi har den här pågående pandemin. Vistas man ute i skog och mark är det rekommendation att man ska vaccinera sig. Man tror att det blir en stor fästingssommar i år, då det har varit en varm vinter, säger Axel Fernö.

Förutom på Vaccinationsgruppens drop-in mottagning imorgon på Brunnsgatan 4 går det att vaccinera sig mot TBE på bland annat Vård- och Hälsocentraler. Mer information om var du kan vaccinera dig hittas på 1177.se.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: