Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Coronarapport :”Vi befinner oss i ett extremt allvarligt läge”

Med mycket turister som kommer till Västervik i sommar måste alla se till att hålla avstånd och vara noga med basal hygien.

Coronarapport :”Vi befinner oss i ett extremt allvarligt läge”

Smittspridningen av Covid-19 är inte alls över och nu väntar en sommar där många turister planerar att komma till Västervik. Det gör att alla måsta vara på sin vakt och följa Folkhälsomyndighetens råd noga.
– Vi befinner oss i ett extremt allvarligt läge, säger Dan Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Annons:

Hittills har smittspridningen på Ekhamra, det särskilda boendet i Överum, varit det jobbigaste för kommunen att ta hand om. Men nu inför sommaren och semestern står kommunen inför ytterligare en stor utmaning och det är alla turister som förväntas komma hit.

– Västerviks kommun får alltid en anstormning av turister under sommaren. I år är det både positivt men det finns också stora utmaningar när det gäller det, säger Dan Nilsson.

Han har noterat att det finns kommuner i Sverige som inte har klarat av att hindra smittspridningen och att det har inneburit att smittspridningen tagit ny fart där.

– Vi ser nu Motala och Gällivare där man misslyckats med att hindra smittspridningen. Vi befinner oss i ett extremt allvarligt läge. Nu är det försiktighet som gäller när det handlar om att hålla avstånd och att ha basala hygienrutiner för alla, säger Dan Nilsson.

Bemanning på kommunala vårdinrättningar

Det finns ett behov av duktiga och erfaren personal i både den kommunala sjukvården och i äldreomsorgen under sommaren.

– Vi har sommarvikarier som genomgått grundutbildningen för att arbeta på våra äldreboenden i sommar. Men om det blir en allvarlig smittspridning i kommunen under sommaren har vi också tecknat ett avtal med ett bemanningsföretag, säger kommundirektör Anders Björlin.

Dan Nilsson menar att det varit önskvärt att ha den ordinarie personalen på plats en sådan här sommar när osäkerhetsläget är så stort.

– Men jag vet också att just den personalen har slitit extremt hårt under våren och försommaren så de behöver verkligen få ledigt och ladda upp sina batterier till kommande utmaningar.

Conny Tyrberg (C) påtalar vikten av att alla tar smittspridningen på allvar.

– Genom att följa de rutiner om hygien och att hålla avstånd hjälper vi oss själva och på det sätter sprider vi inte sjukdomen vidare, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: