Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tjejkväll i simhallen – så hanterade KS kontroversiellt e-förslag

E-förslaget om att kvinnor ska ha särskilda tider i simhallen togs upp i KS.

Tjejkväll i simhallen – så hanterade KS kontroversiellt e-förslag

E-förslaget från Fyrens kulturförening om att kommunen skulle inrätta en eller två speciella tider per vecka där bara kvinnor får bada i simhallen väckte mycket debatt under vintern. Nu har det förslaget behandlats i kommunstyrelsen och en helt enig styrelse fattade detta beslut.

Annons:

E-förslaget handlade om att kvinnor ska få möjlighet att bada enbart med kvinnor i simhallen och på det sättet lära sig att simma. Fyrens kulturförening menade att det skulle öka jämställdheten och minska drunkningsolyckorna samt att det skulle bli ett språkcafé då det skulle vara en chans för nya och gamla svenskar att mötas. Förslaget fick 96 signaturer som var positiva till förslaget men en debatt startade om kommunen skulle ge enbart kvinnor rätt att ha tider ensamma i simhallen. Debatten urartade nästan då det många (män) gick till verbal attack mot kvinnor med utländsk härkomst.

Kommunstyrelsens svar

Kommunstyrelsen i Västervik har tagit upp e-förslaget och kommit fram till ett svar.

- Fyrens kulturförening kan kontakta föreståndaren för simhallen för att hitta en tid att hyra för föreningen, säger Dan Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Hela kommunstyrelsen var enig i det beslutet.

- Det blev ingen diskussion om det beslutet och var det mest korrekta beslutet som vi kunde ge, säger Dan Nilsson.

Jon Sjölander menar att det här visar att kommunen står upp för de kvinnliga värderingar som funnits i Sverige i mer än ett hundra år.

- Det är ändå olyckligt att det finns föreningar som vill bidra till kvinnoförtryck, säger han.

Det har tidigare funnits svenska kvinnor som sagt att de vill bada endast med andra kvinnor då handlar det inte om kulturella skillnader, hur tänker ni där?

- Det stämmer vissa kvinnor känner sig obekväma med att bada tillsammans med män. Det bär ett tecken på att allt inte är som det ska i samhället, säger Jon Sjölander.

Dan Nilsson känner inte till om det finns föreningar som bidrar till kvinnoförtryck i Västervik, vill han påtala. Han ser också ett problem i att tre män i det politiska presidiet ska sitta och tycka om den här frågan.

- Det är förmätet att vi ska sitta och diskutera den frågan för vi har ingen aning om hur kvinnorna upplever problemet, säger Dan Nilsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: