Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tuffa tider för föreningar i Coronatider – har tappat miljonbelopp

Flera föreningar har ansökt om kommunalt stöd i Cpronatider. Bland annar Västerviksortens ryttarförening.

Tuffa tider för föreningar i Coronatider – har tappat miljonbelopp

Flera föreningar i Västerviks kommun har det tufft ekonomiskt just nu. Kommunen har därför inrättat ett extraordinärt stöd som föreningar kan söka. Tre föreningar har lämnat in ansökan om stöd på drygt en miljon kronor.

Annons:

Tjustbygdens Järnvägsförening har ansökt om kommunalt stöd på 300 000 kronor, ur det nyligen inrättade föreningsstödet. Föreningen har också ansökt om stöd från Tjustbygdens Sparbank på 300 000 kronor. I ansökan skriver man att föreningen gått miste om 975 000 kronor på grund av minskad trafik på smalspåret på grund av Coronapandemin.

Även Föreningar i Tjust, som driver Marsbäcken, har gått miste om stora summor då många bokningar ställts in i sommar. Bland annat skulle en stor fest för deltagare i Orienterings-SM ha arrangerats, men den blev inställd när det inte blev någon SM-tävling. Likaså har en stor hundträff avbokats i juli. Föreningen ansöker om 448 000 kronor i kommunalt stöd.

Inga tävlingar

Västerviksortens Ryttarförening haR även de gått miste om intäkter då de har blivit tvungna att ställa in samtliga tävlingar fram till den 14 juni. Under perioden 15 juni till 30 september kommer man att genomföra en del tävlingar men det blir ändå ett inkomstbortfall. Totalt ansöker föreningen om 300 000 kronor i kommunalt stöd på grund av Coronapandemin.

Totalt har dessa föreningar ansökt om 1 048 000 kronor från Västerviks kommun.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: