Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Blir pop up-park i centrum:

Här på Grönsakstorget blir det en pop-up park i Västerviks centrum

Blir pop up-park i centrum: "Avlastar sittytor där det är risk för trängsel"

Det blir en tillfällig parkyta med fler sittplatser på Grönsakstorget i centrum. Detta ska öka möjligheterna för människor att träffas utomhus och avlasta andra sittytor i centrum.

Annons:

Arbetet med att uppföra den tillfälliga parkytan i centrum pågår nu. Tanken är att det ska öka möjligheterna för människor att träffas utomhus och avlasta andra sittytor i centrum där det finns risk för trängsel i sommar. 

Samtidigt ökar kommunen informationsinsatserna i centrum som ska påminna om att hålla avstånd och iaktta försiktighet med anledning av coronasituationen.

– Det blir inga event i centrum i år, men centrumkärnan attraherar ändå många besökare som vi måste ta hand om. Genom att skapa fler ytor i centrum hoppas vi kunna sprida ut besökarna mera. Vi kommer också placera pingisbord i stadsparken som en extra aktivitet där, säger Sofia Hjertqvist, landskapsarkitekt på Västerviks kommuns samhällsbyggnadsenhet, och fortsätter:

– Det är förstås viktigt att alla fortsätter att respektera ordningsreglerna och att man håller avstånd och inte går ut om man har symptom. Vi hoppas att folk tar ansvar och hanterar våra allmänna ytor på ett klokt sätt. Vi ska göra vad vi kan för att skapa möjlighet för så många som möjligt att vistas utomhus på ett säkert sätt i sommar. Är man i riskgrupp bör man förstås alltid undvika miljöer med mycket folk.

Klart till midsommar

Arbetet inleddes i dag och på tisdagen läggs konstgräset ut och på onsdag placeras möblerna ut. Arbetet ska vara klart till midsommar.

– Det kommer att finnas sköna möbler att sitta och hänga på. Här kommer det också stå ett pingisbord där du kan utmana en vän i en spännande pingismatch. På två spelbord kan du spela Fia med knuff och Luffarschack. Urnor med sommarblommor ramar in platsen. Vi kommer också ha handsprit på plats och möjlighet att rengöra till exempel använda pingisrack. Vi vill tillgängliggöra Grönsakstorget genom att fylla det med innehåll. Genom att parken är tillfällig får vi chansen att testa en ny utformning av torget, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: