Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
ELVA ÅRS FÄNGELSE OCH UTVISNING FÖR VIMMERBYBO

En man från Vimmerby får elva år i fängelse efter att ha voltat med bilen i syfte att döda sin partner. Foto: MostPhotos

ELVA ÅRS FÄNGELSE OCH UTVISNING FÖR VIMMERBYBO

En man i Vimmerby tvingade in en kvinna i en bil och körde sedan av vägen i ett försök att ta livet av kvinnan. Nu har domen fallit. Det blir fängelse i elva år och utvisning.

Annons:

Händelsen inträffade under en bilresa mellan Stockholm och Vimmerby. Mannen slog och hotade sin partner under färden och körde sedan av vägen för att försöka döda kvinnan. Det berättar Vimmerby Tidning i kväll.

Personerna var förlovade, men när kvinnan ville bryta blev mannen hotfull och sökte efter henne. När kvinnan gick med på att träffa mannen inträffade den mycket allvarliga händelsen. På resan från huvudstaden slet mannen ut henne ur bilen och utdelade cirka tio sparkar mot hennes kropp. När färden sedan gick vidare förbjöd han kvinnan att ha bälte och körde av vägen i hög fart. Bilen voltade och började brinna, men båda överlevde.

Nu har mannen fått sin dom. Han döms för mordförsök, två fall av människorov och olaga hot. Straffet blir elva år i fängelse och 165 000 i skadestånd till kvinnan.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: