Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Gymnasiets organisation fick beröm

Barn-och utbildningschef Magnus Bengtsson, gymnasiechef Jörgen Jonsson och barn-och utbildningsnämndens ordförande Marcus Fridlund.

Gymnasiets organisation fick beröm

Västerviks kommun och Västerviks gymnasiets organisation vid studentfirandet fick beröm av föräldrar och elever. Barn-och utbildningschef Magnus Bengtsson var glad över att det kunde bli ett studentfirande trots Coronapandemin.

Annons:

Västerviks gymnasium har gjort mycket för att genomföra ett så säkert studentfirande som möjligt. Det berättar Carin Ekberg, ansvarig för studentavslutningen på Västerviks gymnasium.

-  Det har löst sig bra efter de förutsättningar som vi har haft. Vi har haft möten med elevrådet och elever som slutar gymnasiet och kommit fram till den här lösningen, säger hon.

Varje elev fick bjuda in två anhöriga var som fick komma in på ett inhägnat område som vätte mot Östersjövägen. Stolar var placerade med flera meters mellanrum, där de anhöriga fick ta plats och vänta på att studenterna hade sprungit ut. Därefter gick eleverna lugnt till sina anhöriga som stod kvar på sina platser. Fem minuter efter det studenterna sprungit ut började man att lämna området och nya anhöriga släpptes in på området.

-  Vi släpper ut en klass i taget var 20 minut, säger Carin Ekberg.

Hon berättar att skolan har lyssnat på Folkhälsomyndigheten, fört samtal med polis och räddningstjänsten i Västervik samt varit i kontakt med smittskyddsläkaren i Kalmar län.

- Det känns bra, elevernas vilja var att några anhöriga skulle få närvara vid det här tillfället. En kortege stod också högt upp på önskelistan men det satte Trafikverket stopp för, säger Carina Ekberg.

Får beröm

Flera föräldrar och elever ger beröm till Västerviks gymnasium för att de löste studenten för eleverna. Det handlar om organisationen och att det blev en studentavslutning trots det allvarliga läget som Coronapandemin utgör.

Barn – och Utbildningschef Magnus Bengtsson var nöjd med att skolan lyckats genomföra studenten.

- Många har sett fram mot den här dagen inte minst studenterna. Skolan har lyckats göra det bästa av situationen och gjort det på ett mycket bra sätt, säger han.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: