Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Elever startade namninsamling för att behålla elevassistent

Tekla Björkum, startade en namninsamling för att en elevassistens skulle få stanna kvar på Ludvigsborgsskolan.

Elever startade namninsamling för att behålla elevassistent

Elevassistenten på Ludvigsborgsskolan kommer att sluta på skolan. Eleverna på skolan anser att det är väldigt tråkigt då, elevassistenten varit mycket omtyckt. De startade en namninsamling i veckan och fick mer än hälften av skolans elever att skriva under.



- Vi tycker inte att skolan ska dra ner på resurser, skriver Tekla Björkum, som var med och startade namninsamlingen.


  

Annons:

”Vi elever på Ludvigsborgsskolan kan inte acceptera ert val att dra ner en elevresurs i skolan! På två dagar har 181 elever skrivit under namninsamlingen om att vi tycker att skolans resurser inte ska dras ned.”

Så skriver eleverna till bland annat skolans rektor och barn-och utbildningschef Magnus Bengtsson.

- Vi tycker att elevassistenten knyter an till många elever och vill lära sig om oss också. Han är väldigt pedagogisk med eleverna och hjälpt till bra i klassen. Han visar att han betyder så mycket mer än för de två eleverna han är elevassistent för, säger Tekla.

Hon berättar att hon fick inspiration till namninsamlingen genom att elever på Ellen Keyskolan hade gjort en liknande namninsamling för en omtyckt elevassistent som fick fortsätta sitt arbete på skolan för att eleverna tycket mycket om den elevassistenten.

- Det är jättetråkigt att han måste lämna. Vi tycker så bra om honom, säger Tekla.

När startade ni namninsamlingen?

- Det gjorde vi i tisdags eller i onsdags den här veckan och mer än hälften av alla elever som går på skolan har skrivit under, säger Tekla Björkum.

Rektorns svar

Rektor på Ludvigsborgsskolan i Västervik är Caroline Ålund. Hon skriver i ett mail till DVV om varför elevassistenten slutar.

”Elevassistenten har fin elevkontakt och jag vet att han är omtyckt av många. Inför läsåret 19/20 anställdes han för att vara elevassistent åt två elever på skolan. Dessa elever har under året slutat på skolan vilket gör att den tjänsten har upphört. Det innebär att Ludvigsborgsskolan inte drar ner någon elevresurs. För övrigt har jag informerat elevassistenten i maj månad, om att det finns en tjänst som lärarassistent att söka på Ludvigsborgsskolan inför östen. Han sökte inte den tjänsten och varför får han själv svara på”, skriver Caroline Ålund.

 

  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: