Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
”Brandflyget i Nyköping stod startklara”

Peter Helge räddningschef i Västervik.

”Brandflyget i Nyköping stod startklara”

Skogsbränder vid den här tiden på året när det är torrt och blåsigt som idag är värsta scenariot för räddningstjänsten. När två larm från olika platser utanför Loftahammar kom på minder än en timme, blev det hektiskt för räddningstjänsten i Västervik.

Med 35 minuters mellanrum kom två larm om skogsbränder till räddningstjänsten. Larmen gällde två bränder utanför Loftahammar.

- Det var bara en brand som tur var. Vi letade på den angivna platsen vid Averum, men hittade inte någon brand. Vi kallade också upp brandflyget som inte heller de hittade någon brand, säger Peter Helge räddningschef i Västervik.

Den andra branden var vid lilla Askö.

- Det var vägrenen som fattat eld på en sträcka av 150 gånger 25 meter och den kunde man få kontroll över ganska snabbt.

Han säger att den troliga brandorsaken var att en maskin slagit vägkanterna.

Hur är det med skogsbränder under dessa väderförhållande när det blåser så mycket?

- En dag som idag är det jätteallvarligt. Vi hade redan kontaktat helikoptrar och brandflyg från Nyköping som stod startklara för att hjälpa oss att släcka branden i Averum om den skulle visa sig vara stor.

Peter Helge säger att det är väldigt torrt på vissa platser i kommunen just nu.

- På vissa platser i skog och mark är det väldigt torrt medan det inte är det på andra platser. Men vi har beslutat om eldningsförbud i hela kommunen. Det går inte att dela upp kommunen i mindre bitar, säger Peter Helge.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: